Vrijdag de laatste dag voor de vluchters in de Giro? Als het aan Pogacar ligt wel
foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 16:29

Vrijdag de laatste dag voor de vluchters in de Giro? Als het aan Pogacar ligt wel

Alle aanvallers die nog hopen op een ritzege, zorgen er maar beter voor dat ze meezitten tijdens de negentiende etappe van vrijdag. Er staat dan een heuvelachtige, korte etappe van 156 kilometer op het programma. Aankomst is in Sappada. “Die rit is voor een vroege vlucht”, voorspelt rozetruidrager Tadej Pogacar bij Tuttobiciweb.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Sloveense veelvraat won deze Giro d’Italia al vijf etappes. Maar zijn honger lijkt nog niet gestild. Komende zaterdag mikt hij opnieuw op ritwinst. “Woensdag groette ik aan de finish een aantal Sloveense fans. Ik ken daar veel van, omdat ons land maar klein is en velen van ons elkaar dus kennen. Zaterdag volgt nog de rit met twee keer de Monte Grappa en aankomst in Bassano del Grappa. Dat kan voor mij weer een kans zijn om een etappe te winnen. Dat kan uitdraaien op een iconische dag, want die finish is vlakbij mijn thuisland.”

Pogacar heeft dus zijn zinnen gezet op de rit van zaterdag. Ook zijn sportief directeur Joxéan Fernández – beter bekend onder zijn bijnaam Matxín – onderstreept dat. “Wij koersen om te winnen”, zegt hij voor de Spaanse Radio COPE. “Ik geloof niet in het idee van cadeaus. Niemand doet in een sport iets cadeau aan een ander. Heb je een voetbalploeg weleens een wedstrijd zien weggeven? Sommige mensen zeggen dat Tadej een tiran of kannibaal is, omdat hij alles wil winnen. Wel, we krijgen ook betaald om te winnen.”

De rozetruidrager zelf benadrukte dat hij zich na de Giro focust op de Tour de France, daarna het WK en zeker geen Vuelta a España. Matxín stelt wel dat Pogacar nu nog niet bezig is met de Tour. “Hij is wel aan het afremmen”, lacht de Spanjaard. “We zijn deze Giro gestart met een plan en dat volgen we tot op heden perfect. We wilden de eerste paar ritten winnen, om dan met ons team UAE Emirates de koers te kunnen controleren. En vanaf dat punten wilden we proberen om de belangrijkste bergritten te winnen.” De vluchters zijn dus gewaarschuwd voor zaterdag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.