Vrouwenploeg Canyon//SRAM aast op twintig zeges in 2020
foto: Cor Vos
zaterdag 7 december 2019 om 10:35

Vrouwenploeg Canyon//SRAM aast op twintig zeges in 2020

Vrouwenploeg Canyon//SRAM heeft haar selectie voor komend seizoen vrijwel compleet. De laatste plek in het team wordt later nog ingevuld met de winnares van de Zwift Academy, het eSports-project van de ploeg.

Canyon//SRAM boekte afgelopen seizoen zestien UCI-overwinningen, eentje minder dan in 2018. Kasia Niewiadoma en Elena Cecchini zorgden meteen voor de nodige ereplaatsen in de voorjaarsklassiekers met de zege van Niewiadoma in de Amstel Gold Race als hoogtepunt. Lisa Klein schreef in die periode de Healthy Ageing Tour op haar naam. Later waren er ook ritzeges in de OVO Energy Women’s Tour, de Giro Rosa en de Boels Ladies Tour, die allemaal meetelden voor de Women’s WorldTour. Met Niewiadoma en Klein had de ploeg twee rensters in de top-10 van de UCI World Ranking.

Met vrijwel dezelfde selectie begint Canyon//SRAM aan het nieuwe seizoen, want alle vijftien rensters bleven de ploeg trouw. “Het doel is volgend seizoen meer dan twintig overwinningen en binnen dat aantal een betere verhouding van WorldTour-zeges”, laat teammanager Ronny Lauke weten in een persbericht. “We willen slim, zelfverzekerd en efficiënt zijn en de kracht van het team inzetten in elke koers waaraan we meedoen. Over het algemeen willen we een dominante rol spelen in elke wedstrijd, net als dat we ook de meest ongemakkelijke tegenstander willen zijn.”

Momenteel telt de selectie van de ploeg vijftien rensters, maar dat aantal wordt nog opgerekt met de winnares van de Zwift Academy-finale, die vandaag begint tijdens het trainingskamp van het team in het Spaanse Málaga.

Selectie Canyon//SRAM Racing 2020
flag-by Alena Amialiusik
flag-gb Alice Barnes
flag-gb Hannah Barnes
flag-it Elena Cecchini
flag-au Tiffany Cromwell
flag-de Tanja Erath
flag-fr Pauline Ferrand-Prévot
flag-il Rotem Gafinovitz
flag-nz Ella Harris
flag-de Lisa Klein
flag-de Hannah Ludwig
flag-pl Katarzyna Niewiadoma
flag-de Christa Riffel
flag-us Alexis Ryan
flag-il Omer Shapira

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.