Vuelta 2016: Wildcards voor Direct Energie, Cofidis, Bora-Argon en Caja Rural
Foto: Sirotti
dinsdag 3 mei 2016 om 11:49

Vuelta 2016: Wildcards voor Direct Energie, Cofidis, Bora-Argon en Caja Rural

Terwijl de Giro d’Italia op het punt van beginnen staat, werpt ook de komende Vuelta a España zijn schaduw alvast vooruit. De organisatie deelde vandaag de wildcards uit voor de komende editie, die van 20 augustus tot en met 11 september wordt verreden. Direct Energie, Cofidis, Bora-Argon 18 en Caja Rural-Seguros RGA zijn de gelukkige ploegen.

De keuze van de organisatie is niet verrassend. Cofidis en Caja Rural-Seguros RGA kregen vorig jaar ook een uitnodiging, net als Europcar (de voorloper van Direct Energie). Alleen Bora-Argon 18 ontbrak bij de vorige editie, al reed de ploeg onder de naam Team NetApp-Endura de Vuelta al in 2013.

Voor onder meer Wanty-Groupe Gobert zal het mislopen van een wildcard teleurstellend zijn. Teammanager Hilaire Van der Schueren vertelde begin dit jaar aan WielerFlits te hopen op een uitnodiging voor de Vuelta.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2016 11:54
Jammer, had liever Wanty gezien voor Bora, die tenslotte ook al de Tour rijden.

Cofidis en Caja Rural zijn uiteraard weinig verrassend. In plaats van Direct Energie had een meer exotisch team (Funvic?) ook wel leuk geweest.
3 mei 2016 11:56
Ik had inderdaad ook liever een wat mooiere spreiding gezien over de PT teams, maarja je kan niet alles hebben.
3 mei 2016 11:56
De Franse hand van de ASO is duidelijk te merken in de keuze van wildcards. Een Franse ploeg minder, Direct Energie, zou logisch zijn. In plaats daarvan zou een Wanty of CCC hier op zijn plek zijn, enfin... Vive la République (en dat in een koninkrijk..).
Juiste keuzes lijkt mij.
3 mei 2016 12:30
Kan er niet aan doen, maar ik vind Bora een ploeg zonder Panache. Hebben hun sterkste ploeg al in de Tour opgesteld, gemiste kans voor een andere ploeg.
3 mei 2016 12:38
Volledig terecht eigenlijk. Zijn op dit moment de ploegen die het meeste toe kunnen voegen aan een grote ronde in mijn ogen.
3 mei 2016 12:43
Caja Rural is altijd een genot om te zien.
Hoop weer op leuke prestaties van Gonçalves, Bilbao en Barbero
3 mei 2016 13:09
Hopelijk mag Hugh Carty voor zijn kans gaan, moet wel een mooie top 10 notering kunnen behalen.
3 mei 2016 13:52
Wanty heeft naar mijn idee ook weinig te zoeken in de Vuelta. Ik zie bij Wanty geen enkele renner hoog (top 30) klasseren in het klassement en voor sprints hebben ze ook geen topper. Dan moet je al op zoek gaan naar dagzeges via de ontsnapping, maar dat kan iedere continentale ploeg. Ik denk dat Bora, Cofidis en DE meer te bieden hebben. Bij Caja Rural rijden voor mij ook vooral onbekende renners en een paar oudgedienden die over hun top zijn. Echter die keuze is volkomen gerechtvaardigd, gezien er anders maar 1 Spaanse ploeg mee zou doen aan de Vuelta. Dat is wel eens anders geweest met ONCE, Banesto, Kelme, Euskatel, Relax, Saunier Duval en een hele hoop anderen.
3 mei 2016 14:05
Goed punt wel, wat betreft Wanty. Het is vooral een ploeg voor de klassiekers. Het voelt alleen een beetje onterecht: één van de beste PCT teams dat geen Grote Ronde mag rijden.
3 mei 2016 14:38
@Jose Maria

Ligt ook een beetje aan jezelf dat je er van Caja Rural niet veel kent. Met Barbero, Goncalves, Bilbao, Roson, Carthy & Pardilla zouden ze een super veelzijdige selectie aan de start kunnen krijgen die meerdere etappes zou kunnen winnen en ook nog een aantal mannen in de top-20 of hoger van het klassement kunnen komen.
3 mei 2016 16:20
Caja Rural (spaanse ploeg) en Cofidis (sponsor) wij verwachte en niet meer dan logische namen. Bora en Direct Energy horen gewoon bij de betere PCT ploegen al is het afwachten met welke renners ze naar de Vuelta gaan.
Een van deze ploegen had best ingeruild kunnen worden voor een ploeg als CCC of Bardiani (mogen alleen in italie rijden lijkt het), al maakt dat het verschil niet.
Ploegen als Wanty en Roompot hebben eigenlijk niets te zoeken in een grote ronde, daar hebben ze te weinig klimmers voor. Aanvallen kan bijna elke ploeg wel.
3 mei 2016 16:33
Heeft CCC eigenlijk wel een wildcard aangevraagd?
3 mei 2016 21:02
Als Caja Rural de vorm van de recente weken weet vast te houden dan kun ze competitief zijn voor menige Pro Tour ploeg. Juist omdat ze maar 1 grote ronde rijden. Met Arroyo, Bibao, Carthy, Goncalves, Madrazo, Mas, Pardilla, Roson en Vilela kunnen ze goed voor de dag komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.