Vuelta 2018: Jetse Bol zoals verwacht bij Burgos-BH
foto: Sirotti
vrijdag 17 augustus 2018 om 20:26

Vuelta 2018: Jetse Bol zoals verwacht bij Burgos-BH

Burgos-BH is de zesde ploeg die haar selectie heeft bekendgemaakt voor de Vuelta a España. Onze landgenoot Jetse Bol is één van de acht namen die volgende week zaterdag aan de start staan in Málaga. De 28-jarige renner maakte pas op 1 augustus de overstap van het Colombiaanse Manzana Postobon naar de Spaanse ProContinentale formatie.

Bol is één van de drie renners in de ploeg, die de drieweekse rittenkoers al één of meerdere keren reden. De Nederlander maakte er vorig jaar zijn debuut, terwijl ook Diego Rubio (2017) en José Mendes (2016 en 2013) er al hun opwachting maakten. Voor de andere vijf renners wordt dit de eerste keer.

Mendes (33) is de oudste van het stel en eindigde dit jaar onder meer zestiende en twaalfde in respectievelijk de Ruta del Sol en de Vuelta a Burgos. Ook Bol is met zijn 28 jaar al één van de ouderen; in de Vuelta a Burgos, zijn tweede koers voor Burgos-BH, werd hij 21e. De jonkies in de ploeg zijn Óscar Cabedo (23) en Jorge Cubero (25). Jordi Simón, Diego Rubio, Pablo Torres en Jezus Ezquerra maken de selectie compleet.

Ervaring delen
“Ik ben blij met mijn vorm in de Clásica San Sebastián en de Vuelta a Burgos na zo’n lange periode zonder competitie”, zegt Bol op de ploegsite. “Ik wil het team bedanken dat ik de kans krijg in de Vuelta; het wordt mijn derde grote ronde en hopelijk kan ik mijn ervaring delen met mijn ploeggenoten. Een ritzege is mijn doel. Vorig jaar was ik er dichtbij en was ik bovendien twee keer de virtuele leider.”

Selectie flag-es Burgos-BH voor flag-es Vuelta a España
flag-nl Jetse Bol
flag-es Óscar Cabedo
flag-es Jorge Cubero
flag-es Jezus Ezquerra
flag-pt José Mendes
flag-es Diego Rubio
flag-es Jordi Simón
flag-es Pablo Torres

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2018 20:36
Hopelijk gaan we Jetse vooral weer veel in de aanval zien, verder verwacht ik niet zo heel veel van deze ploeg. Niet echt heel veel hoogvliegers.
17 augustus 2018 20:49
Mooi. Blij dat zijn overstap inderdaad de Vuelta start heeft opgeleverd. Hopelijk knalt hij er weer op zijn Jetse in.
17 augustus 2018 21:20
Heeft zeker niet voor makkelijkste en meest voor de hand liggend carrièrepad gekozen. Ik hoop dat alle WF volgers achter Jetse gaan staan, dan gaan we vast leuke dingen van hem zien. Zet hem op Jetse en vlieg er in !!!@
17 augustus 2018 21:29
Vorig jaar heeft hij enorm geïnvesteerd in de Vuelta en dat betaalde zich uit. Ik ben benieuwd of hij dat opnieuw heeft kunnen opbrengen en zo ja, of hij zijn rijden van vorig jaar kan herhalen/verbeteren.
17 augustus 2018 22:34
Dit waren zo ongeveer de enige Burgos coureurs die dit jaar koersen wisten uit te rijden en soms zelfs een keer in de top15 wisten te eindigen, dus een logische opstelling. Herklotz en Mamykin alleen maar geblesseerd, Salas en Merino om andere redenen niet beschikbaar. Alleen sprinter Daniel Lopez had er nog bij gekund, de enige die dit jaar een zege wist te behalen voor het team.
18 augustus 2018 00:51
Leuk voor deze jongen. Prof geweest en toen buiten de boot gevallen. Zichzelf weer omhoog geknokt en terug het profpeloton in en beter dan daarvoor. Geen supertalent die even een plaats zou afdwingen in een WT ploeg maar gewoon een leuke renner. Hij heeft lef. Naar Colombia gegaan. En nu in Spanje.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.