Vuelta 2022: Remco Evenepoel komt ten val in bergrit naar Peñas Blancas
foto: Cor Vos
donderdag 1 september 2022 om 15:51

Vuelta 2022: Remco Evenepoel komt ten val in bergrit naar Peñas Blancas

Remco Evenepoel is donderdag in de twaalfde etappe van de Vuelta a España ten val gekomen. De drager van de rode trui kwam op een kleine 50 kilometer van de finish op de grond in een afdaling. Hij had een grote scheur in zijn broek, maar bleef rustig en kon zijn weg vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel reed met zijn ploeg op kop van het peloton, maar een rechterbocht schatte hij verkeerd in waardoor hij onderuit schoof. Zijn ploegmaat Ilan Van Wilder bleef bij hem staan, terwijl ook Robert Gesink bij de crash stond. Alle drie de renners konden hun weg echter vervolgen.

Toen Evenepoel eenmaal weer op de fiets zat, beklaagde hij zich bij de wedstrijdorganisatie over motoren die remden in de afdaling. In het peloton werden de benen stilgehouden gehouden, waardoor de klassementsleider snel kon terugkeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.