Vuelta a España verdeelt wildcards voor 2024, Burgos-BH en Jetse Bol niet welkom
foto: Cor Vos
vrijdag 16 februari 2024 om 11:11

Vuelta a España verdeelt wildcards voor 2024, Burgos-BH en Jetse Bol niet welkom

De Vuelta a España heeft de deelnemende ploegen voor de editie van 2024 bekendgemaakt. De organisatie van de Spaanse grote ronde mocht vier wildcards uitdelen, waarvan er twee verplicht naar Lotto Dstny en Israel-Premier Tech moesten. De andere twee wildcards gaan naar Spaanse ProTeams, maar het Burgos-BH van de Nederlander Jetse Bol is niet uitgenodigd. Ook Caja Rural-Seguros RGA ontbreekt.

De uitnodiging voor de Ronde van Spanje 2024 viel namelijk op de deurmat bij Equipo Kern Pharma, waar de tot Pool genaturaliseerde Nederlander Danny van der Tuuk voor uitkomt, en Euskaltel-Euskadi. Dat betekent dat naast Burgos-BH ook Caja Rural-Seguros RGA naast een wildcard grijpt. Burgos-BH reed sinds 2018 altijd de Vuelta. Caja Rural was er in 2022 ook al niet bij, maar vorig jaar wel.

Ook ambitieuze ploegen als Uno-X, Q36.5, Polti Kometa (met Alberto Contador en Ivan Basso als grote motoren) en Tudor zijn niet uitgenodigd.

Verplichte wildcards
Organisator Unipublic, onderdeel van de ASO, moet deze keuzes maken omdat van de vier beschikbare wildcards er twee verplicht naar Lotto Dstny en Israel-Premier Tech moeten. Die ploegen hebben dat verdiend op basis van hun prestaties in 2023. Zij hebben het recht om te starten, maar kunnen de wildcard ook afwijzen. Zo slaat Lotto Dstny de Giro d’Italia over, maar gaat het wel de Tour de France en dus de Vuelta rijden.

De vier genoemde ProTeams gaan het in de Vuelta a España 2024 opnemen tegen alle achttien WorldTeams. Vorig jaar bezette Jumbo-Visma het hele podium in Madrid, met Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primož Roglič.

Wildcards Vuelta a España 2024
flag-be Lotto Dstny
flag-il Israel-Premier Tech
flag-es Equipo Kern Pharma
flag-es Euskaltel-Euskadi

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.