Wanty-Gobert bindt Kreder en De Gendt tot eind 2021
Wesley Kreder - foto: Cor Vos
dinsdag 19 november 2019 om 18:25

Wanty-Gobert bindt Kreder en De Gendt tot eind 2021

Wesley Kreder en Aimé De Gendt hebben hun doorlopende contracten bij Wanty-Gobert met een jaar verlengd. Beide renners hadden een verbintenis tot eind 2020 bij de formatie van Hilaire Van der Schueren. Dat is nu verlengd tot eind 2021.

Kreder weer met de Van Poppels
Wesley Kreder kwam in 2017 bij de ploeg. Komend jaar zal hij weer zij aan zij rijden met de broers Van Poppel, die de overstap maken naar Wanty-Gobert. “k ben zeer tevreden dat de gezamenlijke droom van Danny en Boy Van Poppel en mezelf om ooit nog weer samen in een ploeg te zitten werkelijkheid wordt”, zegt Kreder.

“Boy en ik weten tot waar Danny in staat is, al kwam het er niet altijd uit. Wanty-Gobert geeft ons de kans om er samen voor te zorgen dat dit de komende twee seizoenen wel gebeurt”, aldus Kreder. Van der Schueren is blij met de 29-jarige Nederlander. “Hij heeft niet veel uitleg nodig om zijn taak uit te voeren, en bovendien is zijn inzet om dit goed te voltooien groot. Hij zal een belangrijke schakel worden om samen met Danny en Boy Van Poppel een succesvol geheel te vormen.”

Vertrouwen in De Gendt
Aimé De Gendt was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Wanty-Gobert. Hij won de Antwerp Port Epic, werd tweede in de GP Samyn en won tijdens de elfde rit van de Tour de France de prijs voor de strijdlust. “Ik voel me zeer goed bij Wanty-Gobert en apprecieerde dan ook het voorstel van het team om mijn contract open te breken”, zegt hij.

“Dit toont aan dat de waardering wederzijds is, wat me ertoe aanzette om deze opportuniteit niet aan me voorbij te laten gaan. Ik hoop om volgend seizoen opnieuw een stap vooruit te zetten”, vertelt De Gendt. De contractverlenging is er gekomen op voorspraak van manager Van der Schueren. “Ik heb erop aangedrongen om het contract van Aimé De Gendt te verlengen, om het vertrouwen in hem in de verf te zetten. Een grotere rol in de klassiekers spelen is een doel waar we in geloven en samen naartoe werken”, zegt de ervaren ploegleider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.