Wat gaat hij ervan bakken? Peter Sagan maakt volgende week debuut voor Pierre Baguette
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2024 om 19:59

Wat gaat hij ervan bakken? Peter Sagan maakt volgende week debuut voor Pierre Baguette

Het heeft even geduurd, maar volgende week woensdag is het dan zover. Dan maakt Peter Sagan zijn debuut voor Pierre Baguette. De 34-jarige Slowaak zit in de selectie van het Continental-team voor de Ronde van Hongarije (8-12 mei).

Sagan beëindigde aan het einde van vorig jaar zijn carrière op het hoogste niveau op de weg, maar is wel nog geregeld op de mountainbike te vinden. Zijn grote doel is om zich nog te kwalificeren voor de komende Olympische Spelen. In aanloop daar naartoe zou hij vanaf maart ook verschillende wegwedstrijden rijden voor het Slowaakse team Pierre Baguette, maar in februari kwamen er bij de coureur hartproblemen aan het licht.

Sagan onderging nadien een hartablatie, een behandeling die wordt toegepast bij ernstige hartstoornissen. De drievoudig wereldkampioen mocht daarna de trainingen weer hervatten, maar dat ging niet van een leien dakje. Tijdens een trainingsritje in Marseille speelden zijn hartritmestoornissen weer op, waarna een nieuwe hartoperatie noodzakelijk bleek. Sinds begin april zit hij weer op de fiets.

Komende week zien we Sagan dus ook weer in koers. In de Ronde van Hongarije treft hij enkele andere grote namen, waaronder Mark Cavendish en Dylan Groenewegen. Het is nog niet bekend hoe het verdere programma van Sagan eruit zal zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.