Wat zijn de ambities van de Giro-kopmannen in WielerFlits Ploegleider?
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 19:55

Wat zijn de ambities van de Giro-kopmannen in WielerFlits Ploegleider?

De start van de 107e editie van de Giro d’Italia staat voor de deur. Wil je deze Giro nog leuker maken? Speel dan samen met je vrienden mee met WielerFlits Ploegleider. Om je op weg te helpen met de lastige keuzes in dit spel, zet WielerFlits de ambities van de kopmannen op een rij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

flag-si Tadej Pogacar (UAE Emirates) – 20 punten
Het zal voor niemand als een verrassing komen. Tadej Pogacar komt naar de Giro d’Italia om het eindklassement te winnen. Met een stel frisse benen en al meerdere grote voorjaarsoverwinningen op zak, trekt de Sloveense superster naar Turijn voor La Grande Partenza. De alleskunner en zijn ploeg komen voor niets anders dan een eindoverwinning. Al moet hij zich volgens ploegbaas Mauro Gianetti, waar mogelijk, toch een beetje proberen te sparen voor de Tour de France van deze zomer.

flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – 17 punten
Hoewel velen vorig jaar een duel verwachtten tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic, moest de Sloveen het uitvechten met de taaie Geraint Thomas. De Brit verloor op de voorlaatste dag zijn roze leiderstrui, maar aast dit jaar op revanche. Hoewel de aerokogel uit Schepdaal en de naar BORA-hansgrohe verkaste Roglic dit jaar niet aan de start verschijnen, wordt de klus er niet makkelijker op. Hij neemt het namelijk op tegen die andere Sloveen, die Thomas recent nog op het zelfde niveau plaatste als Eddy Merckx.

“Mijn voorbereiding is goed verlopen en ik voel me goed voorafgaand aan de start. We hebben een sterk team en er is een goede sfeer binnen deze groep. De kern is hetzelfde als het Giro-team van vorig jaar, met enkele geweldige aanvullingen voor dit jaar. We hebben veel tijd samen doorgebracht op trainingskamp en weten wat we moeten doen. We zijn allemaal zeer gemotiveerd om de klus te klaren en te presteren”, aldus Thomas op de ploegsite.

flag-nl Thymen Arensman (INEOS Grenadiers) – 14 punten
Een van deze jongens uit het Giro-team van vorig jaar is Thymen Arensman. Ook hij is dit jaar weer van de partij. De nummer zes van afgelopen editie keert in eerste instantie terug naar Italië als meesterknecht voor Thomas, zo laat de ploeg weten. Toch is het niet uitgesloten dat Arensman ook dit jaar weer hoog gaat eindigen in het klassement. Om Pogacar te verslaan moet INEOS Grenadiers waarschijnlijk meerdere ijzers in het vuur hebben.

flag-be Cian Uijtdebroeks (Visma | Lease a Bike) – 12 punten
Het zal voor veel wielervolgers even wennen zijn: Visma | Lease a Bike verlegt de voornaamste focus tijdens de Giro d’Italië op ritoverwinningen in plaats van het eindklassement. De ploeg die vorig jaar met Roglic nog de winnaar van de eerste drieweekse ronde leverde, reist nu onder anderen met snelle mannen als Olav Kooij en Christophe Laporte af naar Italië. Toch gaat Cian Uijtdebroeks kijken waar hij kan eindigen in het klassement. De jonge Belg heeft dit jaar al een paar keer van dichtbij kunnen afkijken bij tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard en mag nu zelf onderzoeken hoever hij kan komen.

Wat kan Thymen Arensman? – foto: Cor Vos

flag-es Juan Pedro López (Lidl-Trek) – 11 punten
In aanloop naar de Giro d’Italia wist Juan Pedro López, toch wel verrassend, het eindklassement in de Tour of the Alps te winnen. De Spanjaard van Lidl-Trek reed in het verleden al eens tien dagen in de roze trui, toch zien weinig wielerkenners hem als een favoriet voor de eindzege. De ploegleiders van de Amerikaanse formatie laten weten dat López vooral voor ritoverwinningen zal gaan, maar dat er dag per dag wordt gekeken naar wat er mogelijk is in het algemeen klassement.

flag-co Daniel Martínez (BORA-hansgrohe) – 11 punten
In 2022 wist de Duitse formatie het eindklassement in de drieweekse Italiaanse ronde te winnen, dit jaar is het doel om zo hoog mogelijk te eindigen. “Wij willen met Daniel Martínez een top-5-notering behalen in het algemeen klassement. Hij presteerde zeer goed aan het begin van het seizoen en afgezien van de valpartij bij Strade Bianche, is zijn opbouw naar de Giro solide geweest. Hij heeft heel goed getraind in Colombia en we zijn optimistisch dat hij in de mix zal zijn voor een goede plaats in het algemeen klassement”, geeft sportief directeur Enrico Gasparotto aan.

flag-it Damiano Caruso (Bahrain Victorious) – 11 punten 
Hij werd al eens tweede in ‘zijn’ grote ronde en ook dit jaar gaat Damiano Caruso voor een goed resultaat in het algemeen klassement. Toch is de Italiaan tijdens de Giro niet de enige kopman van zijn ploeg. De ervaren klimmer deelt een kamer met Antonio Tiberi en wil samen met zijn jongere landgenoot hoge ogen gooien in hun thuisland.

Caruso op het Giro-podium van 2021 met Bernal en Simon Yates – foto: Cor Vos

flag-ie Eddie Dunbar (Jayco AlUla) – 11 punten
Net als afgelopen jaar is Eddie Dunbar wederom van de partij tijdens de aankomende Giro d’Italia. Vorig jaar werd de klimmer van Jayco AlUla knap zevende in het eindklassement en dat wil hij dit jaar graag verbeteren. “Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar de Giro en te proberen het goede resultaat van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Mijn voorbereiding was redelijk goed, misschien niet helemaal zo goed als vorig jaar, maar het zal fijn zijn om weer te vechten in de Giro”, geeft hij aan op de ploegsite.

flag-fr Romain Bardet (Team dsm-firmenich-PostNL) – 11 punten
Hoewel Team dsm-firmenich PostNL met Fabio Jakobsen en zijn lead-out naar Italië afreist, is er in het viegtuig ook een plaatsje gereserveerd voor Romain Bardet. Het plan voor de Franse klimmer is duidelijk. “We streven er ook naar om met Romain de best mogelijke eindklassering te behalen, terwijl we ook zoeken naar kansen om te vechten voor etappezeges en topresultaten op heuvelachtig en bergachtig terrein”, is op de ploegsite te lezen.

flag-it Antonio Tiberi (Bahrain Victorious) – 7 punten
Hij werd derde in de Tour of the Alps en liet dus zien goed uit de voeten te kunnen op Italiaanse bodem. Toch heeft Antonio Tiberi zich nog niet vaak kunnen testen in een drieweekse ronde. “Ik werk hard om een goede klassementsrenner te worden. Dat is mijn doel in de toekomst, maar natuurlijk doe ik mijn best om in de Giro daar al in te slagen. Ik probeer op de top 5 te mikken. Ook al weet ik dat het niet simpel wordt”, liet hij weten voor onze camera.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.