Wereldkampioen Dennis: “Durbridge was vandaag de betere”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 8 januari 2019 om 13:13

Wereldkampioen Dennis: “Durbridge was vandaag de betere”

In zijn eerste koers in de regenboogtrui werd tijdritkampioen Rohan Dennis vanochtend direct verslagen. “Luke Durbridge was vandaag de betere man”, verklaarde Dennis na afloop. “Het is fijn dat de trui nu toch zichtbaar is in Europa, omdat ik de trui als wereldkampioen toch niet kan dragen”, relativeert de tijdrijder van Bahrain Merida.

Dennis blikt niet negatief terug op zijn eerste rit tegen de klok van het jaar. “Het was een goede rit. De benen waren in orde en het vermogen was goed. Net zo goed als ieder ander jaar, zo niet een beetje beter.” Hoe het dan toch kan dat de Australiër de wedstrijd niet wint, gaat hij onderzoeken. “Het gaat me erom te achterhalen waarom ik niet zo snel ben gegaan. Ik ga onderzoeken hoe ik nog sneller kan met de nieuwe apparatuur.” Dennis stapte deze winter over van BMC naar Bahrain Merida en moest daardoor ook plaatsnemen op een fiets van een ander merk: Merida. De volgende wedstrijd van Dennis is de Tour Down Under, die begint op 15 januari.

Luke Durbridge: “Kom maar op met de Tour Down Under!”
Durbridge is erg opgetogen met zijn titel. “Wat een ongelooflijke dag, ik ben super super blij”, vertelt hij in een persbericht van zijn ploeg. “Meestal ga ik te snel van start, maar nu hield ik me aan het plan. Het was een geweldige week met mijn zwager die de wegwedstrijd won (Michael Freiberg, red.) en ik de tijdrit. Kom maar op met de Tour Down Under!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.