Wielertransfers 2014: Movistar, Brajkovic, Cofidis, Popovych, …
maandag 26 augustus 2013 om 13:42

Wielertransfers 2014: Movistar, Brajkovic, Cofidis, Popovych, …

Peloton Vuelta

foto: Sirotti

De Vuelta a España is inmiddels begonnen en dat betekent dat het huidige wielerseizoen langzaamaan op zijn laatste benen begint te lopen. De transfergeruchten beginnen dan ook toe te nemen en bovendien steeds concreter worden. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Movistar Team
Giovanni Visconti zullen we dit jaar niet meer terugzien in deze transferrubriek. De Italiaan, in de Giro van dit jaar goed voor twee ritzeges, werd de afgelopen tijd veelvuldig gelinkt aan het Amerikaanse Team Trek, maar heeft zijn contract bij Movistar dan toch met twee seizoenen verlengd. Die Spaanse ploeg heeft met klimmer Beñat Intxausti en sprinter José Joaquin Rojas nog twee belangrijke renners voor twee jaar langer aan zich gebonden. Eerder zetten Ruben Plaza, Pablo Lastras, de broers José en Jesus Herrada én kopman Nairo Quintana al hun handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Movistar. Adriano Malori is voorlopig de enige nieuwkomer, terwijl Rui Costa al heeft aangegeven te verkassen naar Lampre-Merida.

Giovanni Visconti

Janez Brajkovic
Het is onzeker of Janez Brajkovic volgend jaar nog wel in de kleuren van Astana rijdt. Het Sloveense ‘eeuwige talent’, inmiddels al 29 jaar oud, droeg gisteren nog de eerste leiderstrui in de Ronde van Spanje, maar als we VeloClub mogen geloven, is dat een van zijn laatste wapenfeiten voor de Kazachstaanse ploeg geweest. De RAI meldde op zijn beurt dat BMC mogelijk de nieuwe werkgever van Brajkovic wordt. Niet veel later ontkende de renner zelf het nieuws via zijn Facebook-pagina. “Ik heb niet gezegd dat ik volgend jaar niet voor Astana zal rijden, maar alleen dat ik nog geen contract heb getekend. Nog niet.”

Florian Sénéchal
Florian Sénéchal maakt in 2014 zijn profdebuut voor Cofidis, zo schrijft Het Nieuwsblad. De pas 20-jarige Fransman rijdt nu nog voor Etixx-Ihned, de opleidingsploeg van het grote Omega Pharma-Quick Step. Voor die formatie had Sénéchal in 2015 zijn profdebuut kunnen maken, maar de jonge klassiekerspecialist, die dit jaar tussen de profs al zesde werd in de Tour de Finistere, wilde liever niet nog een jaar wachten. Voor Cofidis is hij na zijn huidige Belgische ploeggenoot Louis Verhelst en zijn jonge landgenoten Clément Venturini en Christophe Laporte de vierde aanwinst voor het aankomende seizoen.

Cofidis
Het Nieuwsblad heeft ook nog nieuws over het Belgische smaldeel bij Cofidis. Zoals gemeld komt Louis Verhelst de Franse ProContinentale-ploeg versterken, en dit gaat ten koste van Jan Ghyselinck. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen U23 maakt te weinig progressie en moet op zoek naar een nieuwe werkgever. Romain Zingle verlengt naar alle waarschijnlijkheid zijn contract met één seizoen, terwijl Nico Sijmens en Edwig Cammaerts nog geen duidelijkheid over hun toekomst hebben.

Yaroslav Popovych
Als we Gazzetta dello Sport mogen geloven, rijdt Yaroslav Popovych de komende twee jaar voor Team Trek. De ervaren Oekraïner kwam de afgelopen jaren al uit voor RadioShack-Leopard, zoals de Trek-ploeg nu nog heet. Popovych won in 2005 de jongerentrui in de Tour de France, maar wist zijn belofte vervolgens nimmer in te lossen. Wel bleek hij dit jaar een nuttige helper voor onder meer Fabian Cancellara in het voorjaar.

Popovych

Martin Velits
In tegenstelling tot zijn broer Peter, die naar BMC vertrekt, blijft Martin Velits wel in dienst bij Omega Pharma-Quick Step. De Slowaakse hardrijder heeft zijn contract bij de Belgische ploeg met één jaar verlengd. De 28-jarige Velits kan zelf niet bijster veel resultaten voorleggen, maar is wel een gewaardeerde knecht binnen de ploeg.

Lampre-Merida
Zoals vorig jaar al min of meer bekend gemaakt rijden de Italiaanse beloften Valerio Conti en Niccolo Bonifazio in 2014 voor Lampre-Merida. Conti is een 20-jarige klassiekerspecialist, terwijl de nog maar 19-jarige Bonifazio vooral bekend staat als een talentvol sprinter. Lampre-Merida legde voor volgend jaar ook al meer gevestigde namen als Rui Costa en Sacha Modolo vast.

Gianfranco Zilioli & Simone Sterbini
Twee andere Italiaanse beloften maken in 2014 niet hun profdebuut op WorldTour-niveau, maar moeten het met een ProContinentale-ploeg stellen. Zo trekt Gianfrano Zilioli naar Androni-Venezuela. De 23-jarige renner kan dit seizoen een derde plek in de Italiaanse semiklassieker GP Capodarco, die hij in 2012 nog won, als belangrijkste resultaat voorleggen. Simone Sterbini is op zijn beurt voor drie seizoenen vastgelegd door Bardiani-CSF. De nog maar 19-jarige belofte werd dit jaar zesde op het Italiaans kampioenschap U23, en komt waarschijnlijk de eerste helft van volgend jaar nog op het beloftenniveau uit, om zich in augustus definitief bij Bardiani te voegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.