Wielertransfers 2017: Biermans, Declercq, Pibernik, Cardoso, De Jong…
foto: Sirotti
woensdag 31 augustus 2016 om 09:44

Wielertransfers 2017: Biermans, Declercq, Pibernik, Cardoso, De Jong…

De Vuelta a España is bijna halverwege en steeds meer renners weten inmiddels bij welke ploeg hun toekomst ligt. Elke dag stromen nieuwe transferberichten binnen. Wie blijft en wie vertrekt? WielerFlits zet de laatste nieuwtjes op een rijtje.

Jenthe Biermans
Katusha verwelkomt het Belgische talent Jenthe Biermans. De 20-jarige renner maakt de overstap van SEG Racing Academy en tekent voor twee jaar. Momenteel loopt Biermans stage bij Wanty-Groupe Gobert. Dit seizoen eindigde hij onder meer als tweede in de beloftenversie van Parijs-Roubaix. Biermans hoopt bij de Russische ploeg veel te leren in het klassiekerwerk, vooral van kopman Alexander Kristoff. Manager Viacheslav Ekimov ziet in Biermans een groot talent voor de klassiekers. “We geven hem de benodigde tijd om te groeien”, zegt Ekimov.

Tim Declercq
Etixx-Quick-Step heeft een nieuwe aanwinst gepresenteerd. Tim Declercq komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise. De 27-jarige Belg maakte in 2012 zijn profdebuut in dienst van de Vlaamse opleidingsploeg. Voor Declercq komt een droom uit, zegt hij in het persbericht. “Ik ken mijn rol, ik ben klaar om alles te geven en heel hard te werken”, aldus Declercq, die volgens ploegbaas Patrick Lefevere over ‘een grote motor’ beschikt.

613887886

David De la Cruz – foto: Sirotti

David De la Cruz
Eerder deze week, nog voor hij de rode leiderstrui veroverde in de Vuelta, had David De la Cruz al een handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Etixx-Quick-Step. In 2015 kwam de Spaanse klimmer bij de ploeg. Over de duur van het nieuwe contract is niets bekendgemaakt.

Luka Pibernik
De selectie van Bahrein Merida begint meer en meer vorm te krijgen. Kopman Vincenzo Nibali heeft er een nieuwe knecht bij, namelijk Luka Pibernik. De 22-jarige Sloveen komt over van Lampre-Merida. Pibernik werd al twee keer nationaal kampioen en wist vorig seizoen de bergtrui in de Ronde van Zwitserland te veroveren.

André Cardoso en Tiago Machado
Trek-Segafredo heeft voor 2017 zeven nieuwkomers en de naam van Alberto Contador hangt al weken lang rond de ploeg, al is dat niet bevestigd. Maar daar houdt het niet op voor de Amerikaanse formatie. De ploeg van Bauke Mollema heeft haar oog laten vallen op André Cardoso. De Portugees maakt de overstap van Cannondale-Drapac, weet Jornal Ciclismo. Zijn landgenoot Tiago Machado lijkt op zijn beurt langer te blijven bij Katusha, waar hij José Gonçalves – die overkomt van Caja Rural-Seguros RGA – ontmoet.

Trek-Segafredo
Mocht de transfer van Cardoso doorgang vinden, dan wordt hij ploeggenoot van Peter Stetina (29) en Fumiyuki Beppu (33). De Amerikaan en de Japanner hebben beiden hun contract verlengd bij de ploeg van manager Luca Guercilena. Zij tekenden beiden een verbintenis die hen tot en met 2018 bij de ploeg houdt.

Thalita de Jong – foto: Lares-Waowdeals

Thalita de Jong
Rabobank verlaat het wielerpeloton en dus loopt de vrouwenploeg Rabo-Liv langzaam leeg. Thalita de Jong heeft al een nieuwe ploeg gevonden. De 22-jarige wereldkampioene veldrijden vertrekt naar het Belgische Lares-Waowdeals, waar ze kopman wordt in de crosses en veel wegwedstrijden. Naast de wereldtitel in het veld is De Jong ook Nederlands kampioene in het veld en boekte ze een etappezege in de Giro Rosa.

Dimension Data
De Eritreeërs Merhawi Kudus en Natnael Berhane, en de Zuid-Afrikanen Nic Dougall en Reinardt Janse van Rensburg rijden ook volgend jaar voor Dimension Data. Over de duur van de nieuwe contracten is niets bekendgemaakt door de WorldTour-ploeg, die met deze vier Afrikanen de focus wil houden op het Afrikaanse wielrennen en het goede doel Qhubeka.

Delta Cycling Rotterdam
Join-S|De Rijke weet twee renners te behouden voor Delta Cycling Rotterdam, zoals de ploeg volgend jaar gaat heten. Daan Meijers (25) gaat op voor zijn derde seizoen in dienst van de ploeg van manager Frank Kwanten, terwijl Ike Groen (24) al sinds 2011 voor de continentale formatie uitkomt. Groen wist dit jaar een etappe te winnen in de 2.2-koers Tour de Mersin en hoopt volgend seizoen een stap te maken om vaker om de winst mee te doen. Meijers is een ervaren renner en wil veel van zijn expertise overbrengen op de jonge coureurs binnen de ploeg.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2016 09:52
IK denk dat Declercq dan toch een bmw 1600 heeft als Lefevere zegt dat hij over een grote motor beschikt
31 augustus 2016 10:06
De Clercq krijgt de rol die Keisse had (vroeg op kop) en Keisse schuift op in de rangorde. Logisch: Keisse is die rol behoorlijk ontgroeid.
31 augustus 2016 10:14
Thalita de Jong wordt kopMAN? :)
31 augustus 2016 10:21
Katusha lijkt mij toch iets te hoog gegrepen voor Biermans, Wanty, waar hij stage loopt lijkt mij beter passen.
31 augustus 2016 10:24
@Hakkie2: dat denk ik niet. Hij is aangetrokken als vervanger van Vandenbergh: sterke renner die mee vooraan zal zitten in de Vlaamse koersen. Keisse is een flyer, gemaakt voor de eerste 100 vlakke kilometers, maar als de bergjes eraan komen is het voorbij. De komst van Declercq zal aan de rol van Keisse niets veranderen.
31 augustus 2016 10:26
Ja Hakkie2 ,maar Keisse wordt in december 34 en zal wel nog twee jaar mee
draaien in het Gentse kuipke.
31 augustus 2016 10:35
Ik verzin het niet. Lefevre heeft rondom vragen over Meersman zelf aangegeven dat hij nog 2 renners zocht. Renners die Keisse en Vermote konden vervangen als knechten, zodat Keisse en Vermote hoger in de pikorde konden komen. En dat er daarom geen plek meer was voor Meersman.
31 augustus 2016 10:36
@ Silent Hill Ik kan de bron niet prijsgeven maar ik heb ook vernomen dat Keisse opschuift in de pikorde, net zoals Vermote. Toch zeker voor de Vlaamse voorjaarskoersen. Beiden zouden moeten vervangen worden en dan lijkt mij Tim Declercq alvast daarvoor aangetrokken. Wie de tweede man wordt om naast Declercq op te stellen is me voorlopig niet duidelijk. Ik las dat ze bij Etixx nog drie plaatsjes vrij hadden.

@Senioralex Niet vergeten dat Keisse relatief laat aan zijn echte carrière op de weg is begonnen. Hij verlengde zijn contract t.e.m. 2018. Die gaat dus zeker nog twee jaar vooral op de weg rijden. Voor Etixx zijn zesdaagses echt van ondergeschikt belang.
31 augustus 2016 10:38
En hier is daarvan de bron.

De 2 renners die nog gingen komen, waarvan Declercq de eerste is, worden aangetrokken om vanaf km 0 op kop te rijden.
31 augustus 2016 12:26
Dat van die 0 km zal wel kloppen, want laten we reëel zijn: Timmeke heeft écht geen WT-motor en zal vooral erg goedkoop zijn en heel dankbaar met de kans om zich op te offeren. Prima dus, en voor EQS zeker nodig na de flinke leegloop van sterke mannen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.