Wielertransfers 2018: Covili, Wilier Triestina, Damiani, Liepins…
Foto: Sirotti
zaterdag 18 november 2017 om 17:29

Wielertransfers 2018: Covili, Wilier Triestina, Damiani, Liepins…

December is in aantocht, wat betekent dat de meeste wielrenners al onderdak hebben gevonden voor komend seizoen. Sommige coureurs zijn echter nog altijd in het ongewis over hun toekomst. Maar gelukkig voor hen is de transfermarkt nog altijd niet gesloten. WielerFlits bundelt traditiegetrouw de laatste nieuwtjes.

Luca Covili
Bardiani-CSF heeft op de valreep nog een beloftevolle klimmer aan zijn selectie weten toe te voegen. De 20-jarige Luca Covili heeft een tweejarig contract getekend bij de groene ProContinentale formatie. De jonge Italiaan reed zich nadrukkelijk in de kijker gedurende de Giro della Valle d’Aosta, die hij op een knappe zesde plaats wist te beëindigen. Teammanagers Bruno en Roberto Reverberi koesteren hoge verwachtingen van hun nieuwe aankoop. “Covili is de meest getalenteerde Italiaanse klimmer bij de beloften. We wilden deze kans niet aan ons voorbij laten gaan.”

Nippo-Vini Fantini
Nippo-Vini Fantini heeft met Hayato Yoshida opnieuw een Japanner aangetrokken. De 28-jarige coureur – die overstapt van Matrix Powertag – tekent een tweejarige verbintenis bij de Italiaanse ploeg. Yoshida kroonde zich in het verleden tot nationaal kampioen bij de junioren en de beloften.

Wilier Triestina-Selle Italia
Giuseppe Fonzi en Eugert Zhupa zullen ook in 2018 voor Wilier Triestina-Selle Italia uitkomen. Voor de 26-jarige Fonzi betekent dit dat hij aan zijn vijfde seizoen zal beginnen bij de Italiaanse ProContinentale formatie. De één jaar oudere Zhupa rijdt sinds 2015 voor de ploeg van onder meer Filippo Pozzato. De Albaniër reed dit seizoen de Giro d’Italia uit, en stak nadrukkelijk zijn neus aan het venster in onder meer de Scheldeprijs.

SEG Racing
In 2018 zal er opnieuw een Griek te bewonderen zijn in Europese wedstrijden. In navolging van Ioannis Tamouridis – die een jaar reed voor het inmiddels ter ziele gegane Euskaltel – heeft de 19-jarige Georgios Stavrakakis een contract getekend bij talentenfabriek SEG Racing. Stavrakakis kroonde zich in 2016 tot Europees kampioen op de baan in het onderdeel achtervolging, en hoopt zich bij de ploeg van de gebroeders Berkhout verder te ontwikkelen als renner. “Ik hou van de eendaagse wedstrijden, en wil me dan ook verder ontwikkelingen als klassiekerrenner. Ik zal me echter ook blijven richten op het tijdrijden”, aldus Stavrakakis.

Roberto Damiani
Niet alleen renners begeven zich op de transfermarkt. Ook ploegleiders wisselen weleens van ploegleiderswagen. Cofidis heeft zich namelijk versterkt met Roberto Damiani. De ervaren Italiaan werkte in het verleden voor Mapei Quick Step, Fassa Bortolo, Liquigas Bianchi, Lampre ISD en Omega Pharma Lotto. Het aantrekken van Damiani is een van de eerste wapenfeiten van de nieuwe teammanager van de ploeg, Cédric Vasseur.

W52/FC Porto
Na het weten te behouden van blikvanger Raúl Alarcón, heeft het Portugese W52/FC Porto zich in extremis nog weten te versterken met César Fonte en José Fernandes, zo meldt het Portugese Record.pt. De 22-jarige Fernandes won dit seizoen de Ronde van Portugal voor beloften, en kroonde zich in diezelfde categorie eveneens tot nationaal kampioen tijdrijden. Hij eindigde ook knap als vijfde tussen de profs in de GP Internacional Torres Vedras. De 30-jarige Fonte, net als Fernandes een klimmer, reed dit najaar naar een vijftiende stek in de Volta a Portugal. Beide renners tekenen een contract voor één jaar.

Emils Liepins
Dat Twitter niet alleen maar een vergaarbak is van allerlei soorten nieuws en (al dan niet ongefundeerde) meningen, bewijst het verhaal van Emils Liepins wel. De Let leek noodgedwongen een punt achter zijn carrière te moeten zetten vanwege een gebrek aan interesse. Tot zijn landgenoot Toms Skujiņš twee weken geleden op het mediakanaal een oproep plaatste. Dit bleek effect te hebben, want niet veel later mocht Liepins een eenjarig contract ondertekenen bij het Britse continentale One Pro Cycling. De 25-jarige sprinter eindigde in de voorbije Tour of Hainan nog vijfmaal in de top-tien van een massasprint, wat hem een derde stek opleverde in de eindstand.

Filippo Fortin
Tot slot kunnen we ook nog een transfer melden in het Oostenrijkse wielercircuit. Filippo Fortin zal volgens Cicloweb namelijk de overstap maken van Tirol Cycling naar Felbermayr-Simplon Wels. De 28-jarige Italiaanse sprinter won dit seizoen maar liefst vijf koersen, waaronder de Berner Rundfahrt en de Flèche de Sud.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 november 2017 17:42
Lets stick together...
18 november 2017 18:23
Covili zal pas vanaf 2019 voor Bardiani rijden, 2018 nog als belofte.
18 november 2017 18:25
Is er niet ergens een overzichtje van de renners die nog geen ploeg hebben voor 2018?
18 november 2017 18:32
Fortin trekt samen met zijn lead-out man Krizek van Tirol naar Felbermayr. Samen goed voor enkele overwinningen afgelopen seizoen. Nu heeft Felbermayr eindelijk een afmaker voor de sprint in de selectie. Erg benieuwd wie Tirol ter vervanging aan trekt.
18 november 2017 18:57
@Brian: Tirol wordt U23 ploeg
18 november 2017 19:19
@finton
Op procyclingstats volgens mij.
19 november 2017 13:46
Inderdaad @Zjoske: http://www.procyclingstats.com/teams.php?code=wt-riders-with-no-team-next-year&year=2017&teamlevel=wt_pct_ct&nation=&team=&sort=career_pnts&younger_then=&ApplyFilter=Filter
19 november 2017 22:02
@Redactie: Jullie hebben vergeten te schrijven dat Damiani nog bij Tirol ploegleider was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.