Wielertransfers 2018: Ploeg Pineau, Vermote, Spilak, Trentin…
foto: Sirotti
dinsdag 18 juli 2017 om 12:17

Wielertransfers 2018: Ploeg Pineau, Vermote, Spilak, Trentin…

De Tour de France is inmiddels twee weken onderweg en dus komen we steeds dichter bij 1 augustus, de dag waarop transfers bekend mogen worden gemaakt. De markt zit tot die tijd echter allesbehalve stil. Integendeel: er doen al veel geruchten de ronde. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes.

Simon Spilak
Katusha-Alpecin heeft het contract van Simon Spilak met twee jaar verlengd. De Sloveen blijft hierdoor tot en met 2019 in Zwitserse dienst. “Als je het palmares van Simon bekijkt, hoort hij zeker in de groep met de beste renners ter wereld voor rittenkoersen van één week”, aldus ploegbaas José Azevedo in een persbericht. “Zijn focus zal op dat soort wedstrijden gericht blijven. We hopen dat hij onze ploeg nog meer overwinningen kan brengen in de toekomst.” Dit seizoen won Spilak de Ronde van Zwitserland voor de tweede keer in zijn carrière.

Julien Vermote
Wie de Tour de France goed volgt, zal vaak Julien Vermote op kop van het peloton hebben gezien. De Belg van Quick-Step Floors blijkt erg gewild op de transfermarkt. Eerder meldden wij al dat hij gelinkt werd aan AG2R La Mondiale. Een aantal dagen geleden kwam Het Nieuwsblad echter met het nieuws dat Vermote zijn contract bij Quick-Step Floors zou verlengen, maar vandaag schrijft Het Laatste Nieuws dat Mark Cavendish hem naar Dimension Data wil halen. De onderhandelingen tussen Vermote en de Zuid-Afrikaanse formatie zouden zelfs in een afrondende fase zitten.

Matteo Trentin – foto: Sirotti

Matteo Trentin
Patrick Lefevere, ploegbaas van Quick-Step Floors, wilde tegenover Sporza niets bevestigen over Vermote, maar hij ging wel in op het nieuws rond Matteo Trentin. Vorige week schreef L’Équipe namelijk dat de Italiaan op weg is naar de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau. “Ik weet dat hij praat met andere ploegen”, aldus Lefevere. “Trentin is al zeven jaar graag bij ons, maar hij wil zijn eigen kans gaan. Hij zal waarschijnlijk wel weggaan, maar niet naar AG2R La Mondiale of de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau.”

Bob Jungels
De Luxemburger Bob Jungels wil wél bij Quick-Step Floors blijven. Hij heeft volgens Het Nieuwsblad zelfs een aanbod van Sky geweigerd. “Quick-Step Floors is de ploeg waar Bob zich van dag één heeft thuis gevoeld”, aldus zijn zaakwaarnemer Gary McQuaid. “Hij wil zich zelfs voor langer dan twee jaar aan deze ploeg binden.”

Florian Sénéchal
Bob Jungels wordt volgend seizoen mogelijk ploeggenoot van Florian Sénéchal. La Voix du Nord meldt dat Sénéchal Cofidis verlaat om een tweejarig contract te tekenen bij Quick-Step Floors. De Fransman is geen onbekende van Patrick Lefevere. In 2012 liep Sénéchal al stage bij Omega Pharma-Quick-Step en een jaar later reed hij voor de opleidingsploeg. De 24-jarige renner, die momenteel actief is in de Tour de France, wil nog niets bevestigen over de transfer, maar Cofidis liet al wel weten dat hij inderdaad vertrekt bij de ploeg.

Clément Venturini – foto: Sirotti

Clément Venturini
Naast Sénéchal verliest Cofidis waarschijnlijk ook Clément Venturini. De 23-jarige Fransman, die het wegwielrennen combineert met een carrière in het veldrijden, is volgens L’Équipe op weg naar AG2R La Mondiale. Venturini won recent een etappe in de Ronde van Oostenrijk.

Louis Meintjes
Dimension Data hoopt volgens Het Nieuwsblad Louis Meintjes weer terug te halen. De klimmer reed van 2013 tot en met 2015 al voor de Zuid-Afrikaanse formatie, maar vertrok vervolgens naar Lampre-Merida. Inmiddels rijdt Meintjes in het shirt van UAE Emirates. Hij staat momenteel op plaats acht in het klassement van de Tour de France.

Ploeg Pineau
Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) en Jonas Van Genechten (Cofidis) kunnen rekenen op interesse van de nieuwe formatie van Jérôme Pineau. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Eerder werden ook de namen van Bryan Coquard (Direct Energie), Amaël Moinard (BMC), Johan Le Bon (FDJ), Julien Morice (Direct Energie) en Matteo Trentin (Quick-Step Floors) in verband gebracht met deze nog op te richten ploeg, al lijkt de laatste naam dus niet te kloppen.

Marco Canola – foto: Sirotti

Direct Energie
Ploegbaas Jean-René Bernaudeau van Direct Energie heeft twee beloften een profcontract gegeven en drie een stagecontract. Axel Journiaux (22) en Simon Sellier (22) komen volgend seizoen de ploeg van Lilian Calmejane versterken, terwijl Mathieu Burgaudeau (18), Florian Maitre (20) en Clément Orceau (22) vanaf 1 augustus een paar maanden van het niveau mogen ruiken.

Contractverlengingen
Delio Fernandez blijft voor Delko Marseille-Provence KTM rijden. De Franse ploeg heeft het contract met de Spaanse klimmer met twee jaar verlengd. Hetzelfde geldt voor Marco Canola bij Nippo-Vini Fantini. De Italiaanse formatie wist bovendien subsponsor Vini Fantani twee jaar langer aan zich te binden.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2017 12:25
De keuze van Trentin om weg te gaan is wel een hele logische vind ik, is echt klaar om een rol als kopman/semikopman in te gaan vullen de komende jaren.

Maar bij Etixx is hij de afgelopen jaren gewoon te vaak op iemand gestuit die gewoon absolute - absolute wereldtop is zoals Kittel, Boonen, Gaviria en Gilbert. Mannen waarbij je toch een stuk zekerder bent van winst. Zie hem overigens wel naar een ploeg als UAE gaan, waar ze voor het voorjaar nog niet veel hebben rondrijden, waar ze ook geen echte sprinttopper hebben, en waar ze een behoorlijk Italiaans programma rijden.
18 juli 2017 12:31
Trentin zal eerder uae of bahrain worden en hij zal daar ook de kansen krijgen die hij verdient.
18 juli 2017 12:40
Zou toch zonde zijn als Senechal naar Quickstep gaat... die jongen moet lekker voor eigen kans kunnen rijden.
18 juli 2017 12:54
@r525
Senechal heeft na zijn stage bij QST in 2012 en een jaartje etixx-Ihned in '13 (jongerenploeg QST in die tijd) de kans gekregen om bij QST te tekenen vanaf '14, maar wou niet en is dan naar Cofidis gegaan om zijn eigen kans te kunnen gaan ipv knecht te spelen voor anderen. Als hij nu toch naar QST komt, dan is het toch ook wel omdat hij ondervonden heeft dat hij het als kopman ook niet zal waarmaken bij een topploeg, dan maar geen kopman en mss zo toch nog grotere uitslagen rijden.
Is ondertussen al 24 en heeft nog geen enkele profzege...
18 juli 2017 13:03
Snap niet dat je als renner weg zou willen bij Quick Step. Daar krijg je zelfs als subtopper de kans om een monument te winnen zoals Terpstra daar Roubaix kon winnen dankzij Tom Boonen. Beste ploeg ter wereld.
18 juli 2017 13:05
Volgend jaar in de Tour zien we dan Vermote weer kilometerslang kopwerk doen, in een ander truitje... Nu Degendt nog naar Lotto NL Jumbo, en we hebben ook daar wat variatie.
18 juli 2017 13:39
Haha aoyen verveelde zich en dacht ik ga even kijken wie ik uit de tent kan lokken. Nou Ik zal het wel even doen.
Hee joh aoyen is helemaal niet waar! Terpstra is een topper en heeft niet door Boonen gewonnen. Zo hebben we dat ook weer gehad.

OT: Mooi dat Jungles niet naar Sky gaat!
18 juli 2017 14:11
Allemaal oud nieuws.
18 juli 2017 14:47
Goedzo, Jungels. Rijdt voor jezelf! Hopelijk krijgen meer renners die voor eigen kans kunnen gaan dat door. Gebruik je verstand. Ga niet net als Poels een contract bij een grote ploeg tekenen en vervolgens balen omdat je niet genoeg kansen krijgt.
18 juli 2017 15:19
Iemand nog een update omtrent mogelijke aanwinsten voor lotto jumbo Campina?
18 juli 2017 15:23
Zolang er niks getekend is van bepaalde renners bij bepaalde ploegen is dit allemaal praat na de vaak. Je kan er pas een oordeel geven als er getekend wordt!!!
18 juli 2017 15:31
Wanneer gaat die achterlijke regel dat renners niet voor 1 augustus mogen tekenen eens op de schop.
18 juli 2017 15:35
@dnDaris: Ik vindt dat juist een hele goeie regel dat renners van de World Tour niet voor 1 augustus mogen tekenen of naar buiten brengen.
18 juli 2017 17:42
Lijkt mij ook niet wenselijk om die regel op te heffen, liever wat later. Anders krijgen we straks nog meer renners die niet in de tour mogen starten omdat ploegen ze niet meer op willen stellen ivm aanstaand vertrek. Komt het deelnemersveld niet ten goede.
18 juli 2017 18:23
Trentin kan overal wel terecht, prima renner. Vermote is wel wat verrassend. Altijd leuke overzichten!
19 juli 2017 09:59
Vermote is vast een pot met goud geboden, en dan kijkt Lefevere de andere kant op. Lampaert en/of Tim de Clerc kunnen zijn rol ook vervullen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.