Wielertransfers 2018: Rebellin, Pardini, Meridiana Kamen, Bisolti…
Foto: Sirotti
zaterdag 2 december 2017 om 11:18

Wielertransfers 2018: Rebellin, Pardini, Meridiana Kamen, Bisolti…

De maand december is begonnen, wat betekent dat de laatste zonnestralen zijn ingeruild voor de vrieskou en de eerste sneeuwvlokken. De renners beginnen in deze tijd van het jaar ook traditioneel aan hun voorbereiding op het komende seizoen. Sommige coureurs zijn echter nog altijd op zoek naar een nieuwe werkgever, en dat in een periode waarin de meeste ploegen hun selecties al definitief op orde hebben. Toch is de transfermarkt nog altijd niet gesloten. WielerFlits bundelt traditiegetrouw de laatste nieuwtjes.

Davide Rebellin
Hij is 46(!) jaar maar weet nog altijd niet van ophouden. Davide Rebellin liet ook in 2017 zien nog allerminst versleten te zijn. In dienst van het nietige Kuwait-Cartucho.es wist hij in de laatste weken van het seizoen zeges te boeken in Indonesië en Iran. Ook streed hij in juni nog mee met de Italiaanse wielertop op het nationaal kampioenschap op de weg. Ondanks deze adelbrieven heeft de Italiaan echter nog altijd geen ploeg voor komend seizoen.

In plaats van af te wachten, is de ex-misdienaar bezig met een rondtocht langs verschillende ploegen. Zo ook langs Vital Concept, de nieuw op te richten ProContinentale formatie van Jérôme Pineau. Volgens het Franse Ouest France heeft Pineau gelijk te kennen gegeven geen interesse te hebben in de diensten van de oud-winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik. De ploeg wil zich namelijk richten op het opleiden van jong talent en op het ontwikkelen van een sprinttrein rondom Bryan Coquard.

Olivier Pardini
Iemand die wel een nieuwe ploeg heeft weten te vinden, is Olivier Pardini. De 32-jarige Belg maakt de overstap van WB Veranclassic Aqua Protect naar Differdange-Losch, de Luxemburgse continentale formatie waar ook landgenoot Tom Vermeer zijn brood verdient. Pardini kende in 2016 een uitstekend jaar bij Wallonie-Bruxelles door maar liefst vier overwinningen te boeken. Het jaar daarop wist hij in dienst van de Belgische ProContinentale formatie echter geen zegeruiker meer te scoren. Hij behaalde nog wel enkele ereplaatsen in koersen als de Arctic Race of Norway en de Ster van Bessèges.

Meridiana-Kamen
Het continentale Meridiana-Kamen heeft op de valreep nog een nationaal kampioen weten te strikken. De Kroaat Josip Rumac, die de afgelopen twee jaar actief was voor Synergy Baku Cycling Project, heeft een eenjarig contract getekend bij de eveneens Kroatische formatie. De 23-jarige Rumac kroonde zich dit jaar voor het eerst tot nationaal kampioen op de weg. Ook won hij het bergklassement in de Ronde van Marokko.

Unieuro Trevigiani-Hemus 1896
Een ploeg die ook flink heeft ingekocht met het oog op 2018, is Unieuro Trevigiani-Hemus 1896. De op een Bulgaarse licentie rijdende maar vooral op Italië georiënteerde continentale formatie verwelkomt met Cristofer Robin Jurado een exotische nieuwkomer. De 22-jarige Jurado is de Panamese kampioen op de weg, die vorig jaar de Ronde van de Toekomst nog wist uit te rijden.

Door een contract te tekenen bij een Europese formatie, treedt hij in de voetsporen van zijn landgenoot Ramon Carretero. De inmiddels 27-jarige Carretero reed ook enkele jaren in Europa, en betwistte zelfs tweemaal de Giro d’Italia. Het is overigens te hopen dat Jurado een beter lot beschoren is. Carretero zit namelijk nog een dopingschorsing uit tot 2019.

Alessandro Bisolti
Tot slot is er ook nog transfernieuws te melden vanuit het Italiaanse ProContinentale circuit. Alessandro Bisolti verruilt namelijk Nippo-Vini Fantini voor het rode tenue van Androni-Sidermec-Bottecchia. De 32-jarige Bisolti, die bekend staat als een goede heuvelrenner, tekent een eenjarige verbintenis bij de formatie van teammanager Gianni Savio.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 december 2017 11:51
Haha Carretero, reed enkel in Europa en de Giro door de flinke geldstroom die daarvoor de ploeg in werd gepompt
2 december 2017 11:59
WB Veranclassic is toch gewoon de opvolger van Wallonie-Bruxelles?
2 december 2017 13:04
Van rebellin Kan je zeggen wat je wilt, maar hij is wel een absolute liefhebber
2 december 2017 13:51
@shinzawai: Fusie tussen Wallonie-Bruxelles en Veranclassic, waarbij inderdaad 80% van de renners uit de stal van WB kwam. Opvallend carrière van Pardini, pas twee jaar geleden beginnen te winnen en dit jaar ook één van de betere renners van de ploeg, maar toch weer terug naar CT niveau.
2 december 2017 15:01
Rebellin zie ik nog wel richting Azië vertrekken. Een Chinees of Japans ploegje misschien.
2 december 2017 15:08
@Jungle Man: ja een liefhebber was of is hij zeker, de vraag is alleen waarvan?
Voor mij is het gewoon een duidelijke vertegenwoordiger van het "oude" wielrennen, (vrij naar Maarten Ducrot) of minder diplomatiek geformuleerd "gewoon een oude ordinaire slikker". Waarmee ik niet wil zeggen dat het ook een goede wielrenner is en was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.