Wielertransfers 2018: Roelandts, Sunweb, Celano, Naesen…
Jürgen Roelandts - foto: Marcel Koch
woensdag 28 juni 2017 om 14:45

Wielertransfers 2018: Roelandts, Sunweb, Celano, Naesen…

Met de Tour de France voor de deur beginnen de eerste transfergeruchten op gang te komen. Officieel mogen ploegen en renners transfers pas na 1 augustus 2017 communiceren, maar de geruchtenmolen begint al rustig te draaien. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes in de Wielertransfers-rubriek.

Jürgen Roelandts
Al tien jaar rijdt Jürgen Roelandts voor Lotto Soudal, maar de kans bestaat dat er een einde aan die periode komt. Het contract van de Belg loopt namelijk af en beide partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen. BMC en Bahrain Merida willen daar van profiteren. De twee ploegen zouden volgens Het Nieuwsblad interesse hebben om Roelandts over te nemen. Bij BMC zou hij een belangrijke rol kunnen vervullen voor Greg Van Avermaet, terwijl Bahrain Merida voor Sonny Colbrelli een leermeester zoekt in de Vlaamse koersen.

Danilo Celano – foto: Sirti

Danilo Celano
Volgens Tuttobiciweb verlaat Danilo Celano zijn ploeg Amore & Vita om een tussentijdse transfer te maken naar Caja Rural-Seguros RGA. Het is de bedoeling dat hij in Spaanse dienst gaat meedoen aan de Vuelta. Celano is met zijn 27 jaar een laatbloeier. De Italiaan won dit seizoen de Giro dell’Appennino (1.1) en hij eindigde als achtste in de Tour of the Alps (2.HC).

Sunweb
De Duitsers Max Kanter (19) and Leon Rohde (22) hebben van Sunweb een stagecontract gekregen. Het duo mag vanaf 1 augustus proeven aan het hoogste niveau. Beide renners rijden momenteel voor de opleidingsploeg van Sunweb. Kanter werd afgelopen maand Duits beloftekampioen op de weg.

Nog meer transfernieuws van Sunweb kwam vanmorgen via Het Nieuwsblad naar buiten: Louis Vervaeke zou van Lotto Soudal op weg zijn naar de Duitse formatie.

Stagiairs
Ook Cannondale-Drapac en Delko Marseille-Provence KTM hebben de komst van stagiairs gemaild. De Australiër Cyrus Monk (20) gaat vanaf 1 augustus aan de slag bij Cannondale-Drapac, terwijl Jonathan Couanon (20) uit Frankrijk en Benjamin Dyball (28) uit Australië een kans krijgen bij Delko Marseille-Provence KTM.

Oliver Naesen – foto: Sirotti

Oliver Naesen
Het contract van Oliver Naesen bij AG2R La Mondiale wordt opengebroken. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Yannick Prevost tegenover Het Laatste Nieuws. “In vergelijking met zijn prestaties koerst Oliver vandaag voor een peulschil”, aldus Prevost. “Oliver tekende zijn tweejaarscontract nog voor de Tour van vorig jaar. We kozen toen voor zekerheid. Ondertussen won hij Plouay, reed hij een prima voorjaar en is hij Belgisch kampioen. Zijn bestaande contract wordt nu logischerwijze opengebroken. Vanaf 1 januari 2018 zal hij effectief een goedbetaalde renner zijn.”

AG2R La Mondiale wil het contract met Naesen bovendien verlengen tot en met 2020. “Oliver voelt zich bijzonder goed bij AG2R La Mondiale, maar of we daar op ingaan, staat nog niet vast”, stelt Prevost. “Volgende week donderdag zullen we met alle partijen samenzitten en willen we het vernieuwde contract finaliseren.”

Thijs de Lange
Tot slot heeft Metec-TKH de 22-jarige Thijs de Lange aangetrokken. Hij is de vervanger van Bob Olieslagers, die na het NK besloot te stoppen met wielrennen. De Lange komt over van de clubploeg van ZRTC Theo Middelkamp

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2017 14:53
Ha, Celano! Van de reine Pausploeg, dapper van Caja Rural met betrekking tot hun reputatie.
28 juni 2017 15:13
Celano. Daar moeten de alarmbellen toch wel van gaan rinkelen zou je zeggen.
28 juni 2017 15:22
Geweldige kans voor Celano. Heb hem zover mogelijk afgelopen jaar gevolgd in de Italiaanse koersen waar hij mee mocht doen. Hele leuke renner die graag bergop ten aanval gaat. Echt behoorlijke klimmer en te goed voor CT niveau. Beetje type renner als bijv Pirazzi. Op het doping gedeelte na dan.... Mooi voor hem.
28 juni 2017 15:23
Kanter werd afgelopen maand Duits beloftekampioen op de weg.

Zul je net zien dat die een prachtig gestyleerd 'hele tenue' Duits kampioenen shirt krijgt. Dan zijn de rapen echt gaar.
28 juni 2017 15:26
@Verweggistan
Niet persé, die jongen reed vorig jaar pas voor het eerst een echt seizoen en deed dat zeker niet onaardig. Eerder reed hij maar een paar koersjes per jaar, geen idee wat hij daarnaast heeft gedaan, wellicht een studie? In dat geval vind ik er niets vreemds aan ;)
28 juni 2017 15:48
Stagecontract bij Cannondale-Drapac .. voor wat het waard is want daar is toch weinig zekerheid m.b.t. het continueren van de sponsoring na 2017?
28 juni 2017 15:54
@Nick Doup
Bedankt voor de info. Dus dat hele lulverhaal van Spekenbrink gaat nergens over, best sneu dit.
28 juni 2017 15:59
En ik snap het sms niet. In het Witte kan Sunweb alsnog in het rood? Dus kwa leesbaarheid blijft t toch goed?
28 juni 2017 16:03
Naessen als goedbetaalde renner... Ik gun iedereen alles, maar kun je de echte topprestaties niet beter even afwachten?
Ik geef toe: als hij een Touretappe wint zometeen, is het meteen al terugverdiend.
28 juni 2017 16:14
@Turtlehead
Voor de Tour had hij nog niet veel laten zien, dus lijkt mij dat hij nu een bedrag krijgt wat past bij een meesterknecht/vrije renner, maar niet bij een kopman. Nu hij heeft laten zien goed mee te kunnen in het voorjaar en Plouay en het BK heeft gewonnen, heeft al genoeg gepresteerd om opslag naar mijn mening te rechtvaardigen.
28 juni 2017 16:15
@Turtlehead

Vorig weekend iets te veel gezopen en alle nationale kampioenschappen gemist?

En ja haha die Celano, zou zijn hematocriet zeker eens afnemen alvorens hem te laten tekenen
28 juni 2017 16:27
Is het al bekend hoe zijn kampioenstrui er zal uitzien??
28 juni 2017 18:06
Een echte schande dat Naesen bijna niets verdiende.
28 juni 2017 19:39
Wat moet Sunweb met Vervaeke?
28 juni 2017 20:56
@denise,
Hij zal heus niet echte peulenschillen gestort krijgen. De manager zal wel een beetje overdrijven.
28 juni 2017 22:05
niet zo heel gek, 2j geleden presteerde hij nog niet veel dus dan krijg je geen topsalaris. Nu is zijn salaris wellicht te laag ten opzichte van zijn prestaties maar dat is achteraf allemaal makkelijk
28 juni 2017 22:33
@Arema: Wat moet Sunweb NIET met Vervaeke? Het is niet dat Dumoulin over een arsenaal aan knechten beschikt die hem bergop kunnen bijstaan. Verder is Vervaeke een goeie renner waar we nog lang niet het laatste van hebben gezien. Hij was dit jaar overtraind maar er zit echt wel wat in hem.
29 juni 2017 07:53
@Soler: een banddikte op Vanmarcke en Stuyven... Mooi. Sinkeldam ook maar goed betalen als topper dan?
Maar @leegloper heeft gelijk: er zal nog wel wat ruimte zijn voor verbetering, zijn manager moet natuurlijk wel een suc6 melden (al is het maar om geen 'deb' te zijn ;) ).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.