Wielertransfers 2019: Mancebo, CCC Team, Ait el Abdia
foto: CCC Team
donderdag 27 december 2018 om 14:54

Wielertransfers 2019: Mancebo, CCC Team, Ait el Abdia

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Francisco Mancebo, CCC Team en Anass Aït el Abdia.

Francisco Mancebo gaat door! 
Francisco Mancebo weet van geen ophouden. De inmiddels 42-jarige Spanjaard heeft namelijk een nieuwe werkgever gevonden voor 2019. Zijn nieuwe bestemming: Japan! Het goed ingevoerde Zikloland meldt namelijk dat Mancebo een contract heeft getekend bij het continentale Matrix-Powertag. Hij zal er zijn landgenoten Airán Fernández en José Vicente Toribio tegenkomen.

Mancebo – ooit een gelauwerd klassementsrenner – reed dit jaar voor het eveneens continentale Inteja Dominican Cycling. Hij eindigde in augustus nog als tweede in de Tour Cycliste International de la Guadeloupe. Daarnaast liet hij zich opmerken in de Winston Salem Cycling Classic (5e), de Ronde van Marokko (6e) én het Spaanse kampioenschap (7e).


CCC Team presenteert binnenkort laatste aanwinst
De meeste ploegen hebben hun selectie voor 2019 rond. Dit gaat echter niet op voor het Poolse CCC Team. De WorldTour-ploeg zal binnenkort namelijk zijn 24e en laatste renner presenteren. Dit laat ploegleider Piotr Wadecki weten in een interview met Sport.onet.pl. “Ik kan er echter nog niks over zeggen. Nog even geduld”, aldus de oud-renner.

Voor de kerst liet de ploeg nog weten dat het contract van Stefan Denifl – weliswaar in onderling overleg – is ontbonden. Een opvolger bleek echter al snel gevonden, want op dezelfde dag werd de komst van Riccardo Zoidl aangekondigd.


Anass Aït el Abdia doet flinke stap terug 
Niet alleen Francisco Mancebo zal volgend jaar op continentaal niveau uitkomen. Anass Aït el Abdia koerst in 2019 voor de continentale ploeg VIB Sports. De 25-jarige Marokkaan reed dit jaar nog voor UAE Emirates, maar hij kreeg recent te horen dat zijn contract niet werd verlengd.

Dat was niet verrassend, aangezien hij dit jaar slechts tot 39 koersdagen kwam. Hierdoor blijft zijn WorldTour-carrière (vooralsnog) beperkt tot twee seizoenen. In 2017 reed hij nog de Vuelta a España, maar viel hij al uit in de tweede etappe richting Gruissan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.