Wielertransfers 2019: Tiller, Vichot, Ballerini, Turgis, Schachmann
Ballerini in de bergtrui van de Tirreno-Adriatico. Foto: Sirotti
dinsdag 14 augustus 2018 om 12:22

Wielertransfers 2019: Tiller, Vichot, Ballerini, Turgis, Schachmann

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Dimension Data trekt toptalent Rasmus Tiller aan
Rasmus Tiller heeft een tweejarig contract getekend bij Dimension Data. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. De 22-jarige Noor komt over van Team Joker en wordt gezien als een groot talent. Hij werd vorig jaar op 20-jarige leeftijd Noors kampioen op de weg bij de profs en moest dit jaar alleen Vegard Stake Laengen voor zich dulden in de titelstrijd. Ook was hij al vijfde in de Franse eendagswedstrijd Tro-Bro Léon. “Ik ben ervan overtuigd dat hij een erg goede aanvulling is voor zowel onze klassieke ploeg als in de lead-out voor de sprints”, zegt ploegleider Gino Van Oudenhove. “Het zal niet alleen zijn verantwoordelijkheid, maar ook die van ons zijn om hem te ontwikkelen tot een toprenner in de toekomst.”

Overgang Arthur Vichot naar Vital Concept bevestigd
Voormalig Frans kampioen Arthur Vichot stapt over naar het pro-continentale Vital Concept. Eerder meldden we al dat de renner van Groupama-FDJ in onderhandeling was met de ploeg van Jérôme Pineau. In een telegram richting CyclismActu schrijft de Fransman: “Na negen jaar in hetzelfde team, voelde ik de noodzaak om te verkassen. Om mezelf te gaan ontwikkelen op verschillende gebieden. Ik had altijd een goede relatie met Jérôme. Toen hij renner was, praatten we vaak samen tijdens de wedstrijd en we hielden altijd contact.” De ploeg maakte de komst van Vichot bekend met een bijzonder filmpje.

Davide Ballerini nieuw bij Astana
De Italiaanse winnaar van de proloog van de Sibiu Cycling Tour maakt de overstap naar Astana. Davide Ballerini komt over van Androni Giocattoli-Sidermec. Ballerini won in 2017 het bergklassement in de Tirreno-Adriatico voor de ploeg van Gianni Savio. In de afgelopen Giro d’Italia maakte de 23-jarige coureur indruk op Alexandre Vinkourov. “Tot nu toe doet hij elk jaar een stap vooruit, zowel in zijn ontwikkeling als in resultaten. Een jonge renner met een goede sprint en klimcapaciteiten is altijd een goede keuze voor een team”, schrijft de ploegbaas uit Kazachstan op de website van de ploeg.

Ook broer van Jimmy Turgis gaat weg bij Cofidis
Vorige week meldden we in deze rubriek al de overgang van Jimmy Turgis van Cofidis naar Vital Concept. Toen schreven we dat hij zijn broertje Anthony Turgis achter liet bij de Franse pro-continentale ploeg. Iets dat nu niet helemaal waar blijkt. Anthony maakt namelijk ook een transfer. Direct Energie heeft de komst bekendgemaakt van de 24-jarige Fransman. “Andere aankondigingen volgen binnenkort”, schrijft de ploeg op Twitter. “Met een leuke verrassing inbegrepen!” We zijn benieuwd!

https://twitter.com/TeamDEN_fr/status/1029301175563300869

BORA-hansgrohe toont interesse in Schachmann
In het interview dat Patrick Lefevere gaf aan Het Nieuwsblad, waarin hij het ook heeft over een mogelijke komst van Jasper Philipsen naar Quick-Step Floors, gaat het over Maximilian Schachmann. Lefevere meldt dat de Duitser in de belangstelling staat van BORA-hansgrohe. Dat is niet zo gek, want de 24-jarige Schachmann won dit seizoen zowel een etappe in de Ronde van Catalonië als in de Ronde van Italië. “Ik hoor dat BORA Schachmann graag wil, maar ik heb op de slotdag van de Tour in Parijs zijn makelaar gezien en die zei dat hij wil blijven.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2018 12:33
Vichot is natuurlijk een beregoede renner, jammer dat die naar Vital verkast want dat is echt iemand die in de WT thuishoort naar mijn mening. Dit jaar hebben ze een waardeloos team maar ik gok dat volgende jaar de wildcard voor de TdF wel binnen is met Coquard, Vichot, Rolland en Gautier. Zou ook niet misstaan dan trouwens.

Dimension Data is aardig actief het team aan het versterken inmiddels, goed om te zien.
14 augustus 2018 12:43
Eens, al haalt hij zijn niveau vooral in Franse koersen die dan weer vooral op continentaal niveau worden gereden. WT vind ik hem altijd erg anoniem rond koersen.
14 augustus 2018 12:45
Rasmus Tiller de 22 jarige Noor die vorig jaar op 20- jarige leeftijd kampioen van Noorwegen werd.knap heel knap
14 augustus 2018 13:09
Ja, John, dat is goed mogelijk, aangezien de nationale kampioenschappen doorgaans in juni plaatsvinden. ;-)
14 augustus 2018 13:12
@john
Beetje domme opmerking he, dat kan gewoon als hij tussen nu en het tijdstip van de kampioenschappen (denk juni?) jarig is...

OT
Ben erg benieuwd wie de verassing van Direct Energie is! Hoop toch echt dat het Bouhanni niet is. Maar dat zie ik ze gelukkig niet zo gauw doen.
14 augustus 2018 13:13
@John Klopt gewoon. Hij is op 28 juli jarig en is 22 geworden. Het kampioenschap is gereden op 25 juni. Dus ja, hij is kampioen geworden op zijn 20
14 augustus 2018 13:14
Moeten we het serieus nog uitleggen John?

Schachmann niet naar Bora bitte, verwar hem nu al te vaak met Schwarzmann.
14 augustus 2018 13:17
@r525
Ik zou niet weten wie het anders zou kunnen zijn dan Bouhanni. Door zijn ruzie met Cofidis dacht ik dat hij naar Fortuneo zou gaan, maar die hebben Greipel nu al. En Direct Energie kan wel iemand gebruiken die wedstrijden kan winnen.
14 augustus 2018 13:34
@sagan
Word ook steeds banger dat hij het wel zal zijn. Vind ik niet binnen de ploeg passen, en al helemaal niet bij Bernaudeau. De 14 zeges die ze tot nu toe behaald hebben is voor de ploeg inderdaad zeer mager (al zitten er wel 2 WT bij deze keer).
Mijn wielerkleding gaat dan voorlopig de kast in...
14 augustus 2018 15:49
Ook Gasparotto zou naar Dimension Data gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.