Wielertransfers 2019: Vliegen, Bouchard, Ladagnous, Meeuwisse, Vital Concept
Pierre Rolland - foto: Sirotti
woensdag 8 augustus 2018 om 16:00

Wielertransfers 2019: Vliegen, Bouchard, Ladagnous, Meeuwisse, Vital Concept

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Loïc Vliegen
Wanty-Groupe Gobert heeft de komst van Loïc Vliegen bekendgemaakt. De Belg, die overkomt van BMC, tekent een contract voor twee jaar bij de Waalse formatie. Vliegen had bij BMC kunnen blijven en ook kunnen tekenen bij een andere WorldTour-ploeg. Desondanks koos Vliegen voor een niveau lager. “Ik constateer dat Wanty-Groupe Gobert groeit en de vele positieve feedback heeft me overtuigd. Dit is echt iets waar ik naar op zoek was: om vrijheid te krijgen in de klassiekers, vooral in de Vlaamse. Ik heb veel geleerd, het is tijd om er nu gebruik van te maken”, schrijft Vliegen in het persbericht.

Geoffrey Bouchard
AG2R La Mondiale komt met een verrassende transfer op de proppen. Het heeft namelijk de Fransman Geoffrey Bouchard voor twee seizoenen aan zich gebonden. De 26-jarige renner is een echte laatbloeier. Hij stak in 2017 voor het eerst zijn neus aan het venster, door zich te kronen tot Frans kampioen elite zonder contract.

Dit jaar volgde echter de definitieve doorbraak met eindwinst in de Tour Alsace, een hoog aangeschreven klimkoers. Hij legde de basis voor zijn eindzege door te winnen op de gevreesde La Plance des Belles Filles, voor Marc Hirschi en Brandon McNulty.

“Op mijn leeftijd krijg ik maar één kans, die ik dan ook moet grijpen”, reageert Bouchard in een persbericht op zijn overstap. “Ik zie mezelf meer als een explosieve klimmer, maar de Tour Alsace heeft mijn ogen geopend.” Teammanager Vincent Lavenu is in zijn nopjes met de eindwinst. “Het is iemand met veel ambitie, en is bovendien een teamspeler. Hij brengt ook veel ervaring met zich mee.”

Bouchard zal als stagiair in de Tour de Poitou-Charentes (21-24 augustus) voor het eerst het tenue van zijn nieuwe werkgever dragen.

Jacopo Guarnieri en Mathieu Ladagnous
Groupama-FDJ heeft twee sterkhouders langer aan zich weten te binden. Het gaat om de Italiaan Jacopo Guarnieri (30) en de Fransman Mathieu Ladagnous (33). Beide renners tekenen een contract voor twee seizoenen. Guarnieri is dit jaar bezig aan zijn tweede seizoen bij de Franse ploeg. Hij wordt vooral ingezet als sprintloods van boegbeeld Arnaud Démare.

Ladagnous rijdt al sinds zijn profdebuut in 2005 onder de vleugels van teammanager Marc Madiot. Hij staat te boek als een uitstekend heuvelrenner, die zich de laatste jaren steeds meer wegcijfert voor anderen. Hij won in zijn dertienjarige carrière onder meer de Vierdaagse van Duinkerke en La Poly Normande.

Melle Meeuwisse
Melle Meeuwisse mag zich de komende periode bewijzen bij de wegploeg van BEAT Cycling Club. De 20-jarige Nederlander heeft een stagecontract in de wacht weten te slepen. De eerste wedstrijd die hij zal rijden is de Koga Slag om Norg van aanstaande zaterdag.

Meeuwisse hoopt de geboden kans met beide handen aan te grijpen. “Mijn eerste indruk van de club is goed. Het is een mooi en uniek concept, waar ik graag onderdeel van wil uitmaken”, zo laat hij op de ploegsite weten.

Vital Concept
Pierre Rolland en Arthur Vichot lijken dicht bij een overeenkomst met Vital Concept, de ploeg van onder anderen onze landgenoot Steven Lammertink. Het budget van de Franse ProContinentale ploeg zou worden verhoogd waarmee het Franse duo kan worden aangetrokken, meldt Le Gruppetto. Tweevoudig ritwinnaar in de Tour Rolland (31) zou daarmee na drie seizoenen de deur achter zich dicht trekken bij EF Education First-Drapac. Voor Vichot (29) zou er een einde komen aan een dienstverband van negen jaar bij Groupama-FDJ.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2018 16:08
Melle Meeuwisse, is dat het broertje van Yordi Meeuwisse?

Wie kan mij helpen?
8 augustus 2018 16:46
Dus Vital gaat Rolland, Vichot en Gautier binnen hengelen. Die gaan een gooi doen naar een Tour wildcard
8 augustus 2018 19:31
En Fortuneo heeft Greipel binnengehaald. Het gaat een spannende strijd worden.
9 augustus 2018 19:31
Nee hoor ze nodigen gewoon Wanty niet meer uit

Om te reageren moet je ingelogd zijn.