Wielertransfers 2021: Thomas Champion, Anthony Jullien
donderdag 1 oktober 2020 om 12:10

Wielertransfers 2021: Thomas Champion, Anthony Jullien

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Thomas Champion
Cofidis heeft zich versterkt met Thomas Champion (21), die als neoprof een tweejarige verbintenis tekende bij de Franse ploeg. De beloftevolle Franse renner was dit seizoen vierde in de Ronde van Savoie-Mont Blanc en negende in de Ronde de l’Isard. “Zijn ontwikkeling is indrukwekkend en zijn prestaties in de Ronde van Savoie-Mont Blanc prikkelden ons om hem een kans te geven”, lichtte teammanager Cedric Vasseur zijn nieuwe aanwinst toe.


Update – Anthony Jullien
Anthony Jullien (22) heeft als neoprof een tweejarig contract getekend bij AG2R La Mondiale, dat volgend seizoen wordt omgedoopt tot AG2R Citroën. Sinds augustus is hij al als stagiair aan de Franse ploeg verbonden. “Deze verbintenis is een voortzetting van vier jaar binnen de Chambéry Cyclisme Formation (de opleidingsploeg van AG2R, red.)”, laat de Franse renner weten. “Ik kan mijn project om wielerprof te worden blijven voortzetten.”

Jullien heeft een voorliefde voor de klassiekers. Bij de beloften eindigde hij in 2018 al eens vijfde in Parijs-Tours en vorig jaar was hij de vice-kampioen van Frankrijk. “We volgen Anthony al een paar seizoenen. Zijn aanstelling is een verder bewijs van de kwaliteit van ons trainingsprogramma. We bespeurden zijn consistentie en veelzijdigheid. Hij zou normaal gesproken goede vorderingen moeten blijven maken in onze kleuren”, aldus teammanager Vincent Lavenu.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.