Wielertransfers 2021: Roman Kreuziger, Astana, Mitchelton-Scott, Stephanie Morton
woensdag 18 november 2020 om 10:25

Wielertransfers 2021: Roman Kreuziger, Astana, Mitchelton-Scott, Stephanie Morton

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Roman Kreuziger
De ervaren Tsjech Roman Kreuziger zal volgend seizoen de kleuren van Gazprom-RusVelo verdedigen. De 34-jarige komt over van NTT. “Ik kreeg een goede indruk van het management tijdens onze eerste online meetings. Er zijn op het moment heel veel goede renners op de markt, dus ik ben blij om een plaats in het team te hebben. “Ik hoop dat we een uitnodiging voor de Giro d’Italia ontvangen; daarin wil ik Ilnur Zakarin helpen om een goed klassement te rijden. Ik hoop ook eendagskoersen te rijden, waaronder mijn geliefde ardennenklassiekers. De olympische wegwedstrijd in Tokio is ook een groot doel voor me.”


Astana
Astana heeft twee nieuwe, twintigjarige Kazachen aan de selectie toegevoegd. Yevgeniy Fedorov en Gleb Brussenskiy zullen de komende twee jaar in het tenue van de WorldTour-ploeg rijden. Fedorov werd het afgelopen jaar tweede in het klassement van de Tour de Langkawi, terwijl hij ook een etappe won. Brussenkiy won bijna een rit in de Maleisische 2.HC-koers.

Naast de twee renners die overkomen van Vino-Astana Motors kondigde Astana ook liefst zes contractverlengingen aan. Vadim Pronskiy is in ieder geval de komende twee jaar te zien in het tenue van de Kazachstaanse WorldTour-ploeg. Yevgeniy Gidich, Dmitriy Gruzdev, Yuriy Natarovm, Nikita Stalnov en Artyom Zakharov zetten een krabbel onder een eenjarige contractverlenging.


Mitchelton-Scott
Ook bij Mitchelton-Scott worden contractverlengingen aangekondigd. Van vier Nieuw-Zeelanders, om precies te zijn. Dion Smith (27), Jack Bauer (35) en Sam Bewley (33) zijn de komende twee jaar zeker van een plek in het WorldTour-peloton. Georgia Williams (27) tekent voor een jaar extra bij bij de vrouwenploeg.


Movistar
Albert Torres en Sebastián Mora mogen zich in de kleuren van Movistar blijven richten op de Olympische Spelen van Tokio. De Spaanse ploeg bevestigde dat het de contracten van de Spanjaarden heeft verlengd.

Torres en Mora pakten afgelopen weekend de Europese titel op de koppelkoers. Mora schreef daarnaast de puntenkoers op zijn naam bij de EK baanwielrennen in Plovdiv. Het baankoppel kwam tevens diverse malen in actie voor de wegploeg. Ze reed Torres de Giro d’Italia uit en maakte Mora onder meer zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen.

foto: Cor Vos


Stephanie Morton
De Australische baanwielrenster Stephanie Morton is per direct gestopt. De 29-jarige werd in 2019 wereldkampioene op de teamsprint, maar heeft besloten haar carrière niet verder voort te zetten. “Het was geen eenvoudige beslissing. Gelukkig had ik de steun van het Australian Cycling Team doorheen dit hele proces, net als die van mijn familie en naaste vrienden”, zegt Morton in een persbericht van de Australische wielerbond.

Op de erelijst van Morton staan zeven WK-medailles, waaronder de gouden medaille op de teamsprint. Als tandempilote won ze in 2012 goud op de kilometer met Felicity Johnson. Daarnaast oogste ze successen bij Gemenebestspelen, nationale kampioenschappen en diverse internationale toernooien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.