Wiggins: “Gemiste Tour was wake-up-call”
maandag 12 augustus 2013 om 09:26

Wiggins: “Gemiste Tour was wake-up-call”

Bradley Wiggins

foto: Sirotti

Volgens Bradley Wiggins was het missen van de voorbije Ronde van Frankrijk achteraf bekeken “het beste wat me kon overkomen”. Dat zegt de Brit in een openhartig gesprek met The Daily Mail. Na een ontgoochelende Giro moest hij, nota bene als titelverdediger, passen voor de Tourstart in Corsica met een knieblessure en een infectie aan de luchtwegen.

Tegen zijn afzegging kijkt hij inmiddels positief aan. “Op het moment zelf was het erg frustrerend en teleurstellend, maar achteraf bekeken is het een wake-up-call geweest. Je wordt eraan herinnerd dat soms niet alles vanzelf gaat. Zo ga je de goede momenten automatisch beter appreciëren”, aldus Wiggins.

Voor zijn ploegmaat Chris Froome, met wie de relaties naar verluidt troebel zijn, heeft Wiggins woorden van lof na diens Tourzege: “Op basis van de eerdere rittenkoersen dit jaar, startte hij als topfavoriet. Eigenlijk moest hij doen wat hij in de koersen voordien had gedaan, en dat deed hij. Het was ongelooflijk. Ik was er graag bij geweest”, luidt het.

Wiggins lijkt zich zelfs neer te leggen bij de machtswissel binnen Team Sky. “Ik denk dat hij (Froome, red.) nu wel het recht heeft om volgend jaar opnieuw als kopman te starten en zijn prestatie nog eens over te doen. Hopelijk kan ik er volgend jaar wel bij zijn, al is dat niet alleen mijn beslissing. Maar ik wil mijn werk doen voor de ploeg, wat dat ook inhoudt.”

Voor de rest van het huidige seizoen mikt ‘Wiggo’ op het WK tijdrijden in Firenze. Een week geleden toonde hij weer zijn vorm door in de Ronde van Polen met machtsvertoon de tijdrit te winnen. “Het was goed om weer te koersen en te winnen. Ik bouw nu volledig op naar het WK”, zegt Wiggins, die tussendoor nog de Eneco Tour en de Tour of Britain op zijn programma heeft staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.