Wilco Kelderman moet Giro d’Italia missen, Koen Bouwman is zijn vervanger
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 13:55

Wilco Kelderman moet Giro d’Italia missen, Koen Bouwman is zijn vervanger

Visma | Lease a Bike zal het in de komende Giro d’Italia (4-26 mei) moeten doen zonder Wilco Kelderman. De Nederlander brak bij een valpartij in Parijs-Nice zijn sleutelbeen en raakt niet op tijd fit voor de Italiaanse ronde. Koen Bouwman is zijn vervanger.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Wilco Kelderman eindigde Parijs-Nice in mineur. De Nederlander zag zijn ploeggenoot Matteo Jorgenson weliswaar het eindklassement winnen, maar kwam zelf ten val in de laatste etappe. De 33-jarige klimmer ging onderuit in de laatste bocht van de slotrit naar Nice, brak daarbij zijn sleutelbeen en moest onder het mes. Hierdoor moest hij noodgedwongen gas terugnemen en een kruis maken over zijn oorspronkelijke programma.

Het was de bedoeling dat Kelderman, die in zijn carrière al de nodige pech kende, na de rittenkoers af zou reizen naar Tenerife voor een drieweekse hoogtestage. Daarna zou hij alle drie de heuvelklassiekers – Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken – gaan rijden, alvorens af te reizen naar Italië voor de Giro d’Italia. Dit gaat nu echter niet door: de Italiaanse ronde komt te vroeg.

“Wilco is onvoldoende hersteld van zijn sleutelbeenbreuk”, meldt Visma | Lease a Bike woensdag op sociale media. “Omdat de revalidatie langer duurt dan verwacht, heeft hij samen met het team beslist om niet mee te doen aan de Ronde van Italië.”

Bouwman mag zich toch opmaken voor Giro
Voor Wilco Kelderman is het niet kunnen starten in de Giro een bittere pil, maar voor Koen Bouwman is er dan weer ‘goed’ nieuws. De 30-jarige Nederlander mag zich nu, als vervanger van Kelderman, alsnog opmaken voor de eerste grote ronde van het seizoen. Bouwman – twee jaar geleden nog zeer succesvol in de Giro met twee etappezeges én de bergtrui – is momenteel al op hoogtestage met het Giro-team.

Visma | Lease a Bike zal binnenkort wellicht nog een vervanger moeten oproepen voor de Giro. Normaal zou ook Wout van Aert de drieweekse ronde rijden voor de Nederlandse formatie, maar na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen lijkt dit nu geen optie meer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.