Winnende Van der Poel: “Heel blij om hier veertig seconden te pakken”
vrijdag 28 december 2018 om 16:39

Winnende Van der Poel: “Heel blij om hier veertig seconden te pakken”

Mathieu van der Poel naderde vandaag in het klassement om de DVV Verzekeringen Trofee leider Toon Aerts tot op elf seconden. Even leek het erop dat hij de Belg zelfs kon evenaren, maar daarin slaagde hij uiteindelijk niet – mede doordat Aerts in de finale steeds druk bleef zetten. “Die mannen reden natuurlijk nog een finale”, reageerde Van der Poel na afloop in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dus dat is wel een verschil. Maar ik ben toch heel blij met de koers vandaag”, zei Van der Poel. De Europees kampioen ging er al in de allereerste ronde vandoor en bouwde zijn voorsprong uit tot veertig seconden. Hij moest 52 seconden goedmaken op Aerts, maar de Belg wist de schade in het bijzijn van Wout van Aert in de slotfase te beperken.

In Baal krijgt Van der Poel een nieuwe kans om zijn achterstand op Aerts goed te maken. “Ik hoop dat het lukt, maar je moet die achterstand altijd nog goedmaken natuurlijk. Maar ik had echt niet verwacht zoveel seconden terug te pakken. Als je naar de andere categorieën kijkt waar telkens naar de meet werd gesprint, mag ik heel blij zijn om hier veertig seconden terug te pakken.”

Geen rhino-profiel
Hoewel de Azencross een razendsnelle omloop is zonder al te veel noemenswaardige hindernissen, was het opletten geblazen op enkele glibberige stroken. Toch koos Van der Poel ervoor om niet op de banden met het grove rhino-profiel te starten. “Ik denk een goede keuze, het bolde nu toch wel wat beter. Het was soms glad en daardoor schoof ik ook even onderuit.”

Al met al was MvdP dik tevreden met zijn optreden. “Dit is één van mijn favoriete crossen, zeker wanneer er modder ligt. Het is echt geweldig om door zulk publiek te mogen rijden – keer op keer verbaast me dat weer. Ik denk dat dit toch echt iets is dat ik zo lang mogelijk ga blijven doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.