Winner Anacona zegeviert in Trofeo Andratx
foto: Cor Vos
zaterdag 15 mei 2021 om 16:14

Winner Anacona zegeviert in Trofeo Andratx

Winner Anacona heeft op Mallorca de Trofeo Andratx gewonnen. De Colombiaan bleef op de slotklim naar Mirador des Colomer zijn medevluchters Vegard Stake Laengen en Mikel Iturria voor.

De Trofeo Andratx is de derde koers van de Challenge Mallorca. Met de Coll de Puig Major en de Mirador del Colomer in de finale konden de klimmers een dag na de Trofeo Serra de Tramuntana opnieuw hun lol op.

Al vroeg op de dag reden er vier renners weg. Het waren Dylan Sunderland, Mads Wurtz Schmidt en Tour du Rwanda-sensatie Alan Boileau die een maximale voorsprong van tweeënhalve minuut bij elkaar reden.

Op de Coll de Puig Major kwam er snel een einde aan de ambities van deze renners. Het gevecht tussen de favorieten kon daarna beginnen. Mikel Bizkarra en Sean Bennett waren de eerste renners die ten aanval trokken, maar een groep van ongeveer twintig renners hield de achterstand daarachter goed in de gaten.

Jesus Herrada, vrijdag nog winnaar, kon even later de oversteek maken. De Bask Bizkarra moest vervolgens snel afhaken. Het bleek uiteindelijk niet de beslissende vlucht te zijn, aangezien vlak voor de top een hergroepering volgde.

Drie renners beslissen de koers
Op de volgende beklimming werd de wedstrijd wel beslist. Winner Anacona, Vegard Stake Laengen en Mikel Iturria pakten snel een handvol seconden op de achtervolgende groep, waar niet goed werd samengewerkt.

Met meer dan een minuut voorsprong begonnen de koplopers aan de drie kilometer lange slotklim. Die achterstand bleek voor de achtervolgers te groot te zijn om nog aanspraak te maken op de zege. Op de Mirador del Colomer trok Winner Anacona vervolgens de zege naar zich toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.