Winterstages in Spanje: Drie vreemde eenden tussen de WorldTeams
De mannen van Alpecin-Deceuninck tijdens een trainingsritje in de Spaanse zon - foto: Cor Vos
woensdag 6 december 2023 om 08:15

Winterstages in Spanje: Drie vreemde eenden tussen de WorldTeams

De wielersport zit nog middenin de crosswinter en het wegseizoen lijkt nog ver weg. Maar voor de wielrenners zelf is dat allerminst het geval. Begin december werken zij allemaal de eerste gezamenlijke trainingskampen af in voorbereiding op 2024. En allemaal doen ze dat aan de Spaanse oostkust, met drie echte uitzonderingen. WielerFlits zet het op een rij.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

EF Education-EasyPost heeft de meest noordelijke uitvalbasis van alle WorldTour-ploegen: Girona, aan de Costa Brava. Het is meteen een van de drie uitzonderingen op de regel. Twee anderen zijn BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers. Die twee ploegen zijn de komende weken op het Spaanse Balaeren-eiland Mallorca te vinden. Dan is er ook nog Alpecin-Deceuninck, dat in deze periode traditiegetrouw Benicàssim bezoekt.

Benicàssim is toch ook nog redelijk verwijderd van de overige veertien WorldTeams, die elkaar geregeld zullen tegenkomen op de trainingen. Intermarché-Circus-Wanty zit in l’Alfas del Pi en heeft daarmee het meest zuidelijke trainingskamp. Arkéa-B&B Hotels zit dan weer in Castellón, de meest noordelijke uitvalsbasis in de regio. Alle andere twaalf ploegen zitten verspreid over plaatsen die daar ook in de sinaasappelstreek liggen. Denk bijvoorbeeld aan het welbekende Calpe en omliggende plaatsen.

Wout van Aert tijdens het winterkamp van vorig jaar – foto: Cor Vos

Naast de trainingen opvoeren, smeden de meeste ploegen daar ook de programma’s van de meeste renners. De hoofdlijnen zullen daar vorm krijgen en een heel aantal teams gebruikt de kampen ook om een eerste media-dag te organiseren. Hieronder het overzicht van waar alle ploegen zich bevinden.

Girona
flag-us EF Education-EasyPost

Benicassim
flag-be Alpecin-Deceuninck

Castellón
flag-fr Arkéa-B&B Hotels

Gandía
flag-fr Decathlon AG2R La Mondiale

Denía
flag-fr Cofidis
flag-nl Visma | Lease a Bike

Calpe
flag-nl dsm-firmenich PostNL
flag-fr Groupama-FDJ
flag-us Lidl-Trek
flag-es Movistar
flag-be Soudal-Quick-Step

Altea
flag-kz Astana Qazaqstan
flag-bh Bahrain Victorious
flag-au Jayco AlUla

La Nuncia
flag-ae UAE Emirates

l’Alfas del Pi
flag-be Intermarché-Circus-Wanty

Mallorca
flag-de BORA-hansgrohe
flag-gb INEOS Grenadiers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.