WK baanwielrennen 2025 krijgt nieuwe locatie in Zuid-Amerika na afmelding San Juan
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2024 om 16:37

WK baanwielrennen 2025 krijgt nieuwe locatie in Zuid-Amerika na afmelding San Juan

Het WK baanwielrennen 2025 zal niet in Argentinië plaatsvinden, maar in Chili. De UCI heeft het wereldkampioenschap toegewezen aan Santiago, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land. De data van het WK baanwielrennen veranderen niet: 15 tot en met 19 oktober 2025.

In het najaar van 2022 had Argentinië een primeur te pakken, want voor het eerst zou het wereldkampioenschap op de piste neerdalen in het land van Maradona en Messi. De overheid van de provincie San Juan trok vorige maand echter de stekker uit de WK-plannen. Volgens Argentijnse media hebben financiële problemen en hoge kosten voor het evenement invloed gehad op dat besluit.

Door die terugtrekking van San Juan moest de UCI in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie voor het WK baanwielrennen van volgend jaar. Het Chileense Santiago pakt die handschoen graag op en zal het WK organiseren in het Velódromo Peñalolén, ook wel het Santiago Velodrome genoemd. Dat stadion biedt plaats voor 3.000 toeschouwers en was in de winter van 2017 op 2018 al onderdeel van het Wereldbeker-circuit.

Het WK baanwielrennen 2024 worden van 16-20 oktober verreden in het Deense Kopenhagen, op de wielerbaan van Ballerup.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.