Wout van Aert moet passen voor Giro d’Italia, Christophe Laporte is zijn vervanger
donderdag 11 april 2024 om 15:31

Wout van Aert moet passen voor Giro d’Italia, Christophe Laporte is zijn vervanger

Wout van Aert zal niet meedoen aan de Giro d’Italia. Dat laat de Belg weten in een videoboodschap op de sociale media van Visma | Lease a Bike. Christophe Laporte is zijn vervanger.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert kwam hard ten val in Dwars door Vlaanderen. Hij brak zijn sleutelbeen, borstbeen en meerdere ribben, waardoor hij niet kon deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook de Giro d’Italia, zijn tweede grote doel van dit seizoen, wordt nu van zijn programma geschrapt.

Van Aert begon de videoboodschap nog met goed nieuws. “Ik ben heel blij om jullie te vertellen dat het goed gaat. Ik herstel van al mijn blessures na mijn val in Dwars door Vlaanderen”, aldus de 29-jarige renner. “Veel blessures zijn behoorlijk goed op dit moment, maar mijn ribben zijn nog steeds een beperkende factor. Ik kan op dit moment nog helemaal niet trainen. Ik probeer mijn eerste pedaalslagen weer te maken op de fiets, maar het is niet genoeg om echt te trainen.”

“Daarom hebben we besloten om niet te starten in de Giro d’Italia. Het is heel jammer. Ik ben heel teleurgesteld dat ik ook mijn tweede grote doel van dit seizoen moet missen. Maar op dit moment moet ik mijn gezondheid voorop stellen. Ik moet mijn lichaam de tijd geven op te herstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.