Wout van Aert voor comeback: “Blij als ik één uur alles kan geven”
foto: Cor Vos
vrijdag 27 december 2019 om 13:38

Wout van Aert voor comeback: “Blij als ik één uur alles kan geven”

Het waren vijf lange maanden voor Wout van Aert, maar de Belg maakt vandaag eindelijk zijn comeback als wielrenner. De renner van Jumbo-Visma doet mee aan de Azencross van Loenhout, maar legt de lat niet al te hoog. “Ik ben blij als ik straks één uur alles kan geven”, zo vertelt hij in gesprek met Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert kreeg recent groen licht van de artsen om weer een veldrit af te werken. En dus staat de drievoudig wereldkampioen vandaag aan de start van de DVV-cross van Loenhout. “Ik hoop gewoon dat ik alles kan geven. Dat klinkt magertjes, maar het is wel een realistische doelstelling gezien mijn achtergrond. Ik heb alleen deze maand echt kunnen trainen.”

Zijn grote rivaal Mathieu van der Poel verwacht dat Van Aert in de top-5 zal eindigen, maar de coureur van Jumbo-Visma blaast zelf niet te hoog van de toren. “Ik voel me zeker nog niet de oude. Ik heb een te korte voorbereiding gehad om echt klaar te zijn. Ik voel op training dat ik belastbaar ben, dat ik alles kan doen om aan een cross deel te nemen.”

“Ik ben echter wel benieuwd naar de wedstrijd zelf, hoe het is om één uur te koersen zonder pauzes. De vraag is hoeveel reactie ik ga krijgen op mijn rechterbeen, dat is afwachten. Ik wil er in het voorjaar weer staan, maar het is mooi om mij via de cross voor te bereiden op het wegseizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.