vrijdag 7 juli 2023 om 13:28

Wout van Aert voor start rit naar Bordeaux: “Sprinten is niet de bedoeling vandaag”

Video Wout van Aert heeft zich in de eerste zes dagen van de Tour de France volledig gesmeten voor eigen kansen en voor zijn kopman Jonas Vingegaard, maar in de zevende etappe naar Bordeaux gaat hij zich niet smijten. “Sprinten is niet de bedoeling vandaag”, kondigde hij aan voor de start.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb nood aan een rustige etappe. Aan zowel fysiek en mentaal een etappe waarin niets moet”, aldus de Belg, die komend weekend in Limoges een finale vindt die geschikt voor hem is. De rit van zondag naar Puy-de-Dôme zal dan weer in het teken staan van zijn van gele trui Vingegaard.

Die gele trui veroverde de Deen donderdag in Cauterets-Cambasque, na belangrijke steun van vooruitgeschoven pion Van Aert. “Ik zat in de kopgroep en wist als enige wat er ging gebeuren achter mij”, lacht hij. “Ik moest het tempo hoog houden om over de Tourmalet te geraken. Het was voor mij beter dat ik eigen tempo ging rijden, daarom heb ik veel op kop gereden.”

Sep Vanmarcke
Triest nieuws was er over Sep Vanmarcke, die noodgedwongen moet stoppen met koersen door hartproblemen. “Ik schrok vanmorgen toen ik het las”, aldus Van Aert. “Het is altijd angstaanjagend om zoiets te lezen. Ik kan mij voorstellen dat dit de ergste manier is om je carrière te beëindigen. Respect voor zijn beslissing, dat hij zijn gezondheid vooropstelt. Het is jammer voor zo’n sterke Vlaamse coureur dat hij zo het peloton moet verlaten.”

Bekijk hier de voorbeschouwing op de sprintrit naar Bordeaux:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.