Zaltbommel gastheer NK Veldrijden 2021
Het podium van de editie 2018. Foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 10:17

Zaltbommel gastheer NK Veldrijden 2021

Het Nederlands kampioenschap veldrijden zal in 2021 plaatsvinden in Zaltbommel. Het parcours komt midden in het centrum van de Gelderse stad te liggen.

Zaltbommel heeft een korte traditie met veldrijden. De afgelopen twee jaar vond er De UiterwaardenCross plaats, aan de oevers van de Waal. Robert Schimmer, voorzitter van de Stichting Cyclocross Zaltbommel, is trots op het feit dat zij al na twee edities van de UiterWaardenCross het nationaal kampioenschap in 2021 mogen houden. De edities van De UiterwaardenCross van 2019 en 2020 maken voor het eerst deel uit van de Topcompetitie van de KNWU en zullen in oktober worden gehouden.

De laatste keer dat het evenement plaatsvond in Gelderland was in 2005, in Zeddam, toen Richard Groenendaal zijn laatste titel behaalde. In totaal was de provincie zes keer eerder plaats van handeling van het Nederlands kampioenschap. “We zullen er voor zorgen dat de Bommelerwaard het stralend middelpunt van sportminded Nederland zal zijn”, zegt Schimmer. “Het NK gaat een wielerfeest worden voor alle inwoners van de regio Zaltbommel.” Het NK Veldrijden 2020 vindt plaats in het Brabantse Rucphen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.