NK veldrijden 2020 in Rucphen
Mathieu van der Poel is de regerend Nederlands kampioen - foto: WielerFlits
vrijdag 17 november 2017 om 19:45

NK veldrijden 2020 in Rucphen

Het Nederlands kampioenschap veldrijden wordt verreden in Rucphen. Dat bevestigt parcoursbouwer Camiel van den Bergh aan BN/De Stem. “Voor ons is dat de eerste stap die we wilden maken”, geeft hij aan.

De Cyclocross Rucphen stelde zich twee jaar geleden kandidaat voor de organisatie van het NK en ontving deze week de bevestiging. In januari wordt alweer de zevende editie verreden. Het parcours zal dan al hier en daar veranderd worden, de locatie in Rucphen zelf blijft gelijk. “We hebben we gekeken naar alternatieven, maar dit blijft de beste locatie als je rekening moet houden met meer dan het parcours zelf. We voeren al wat noviteiten in. Onder andere een modderbak”, zegt Van den Bergh, die ook de carrousel bedacht heeft in het parcours (zie de video).

Begin 2018 wordt het NK veldrijden gehouden in Surhuisterveen, in 2019 is Huijbergen gastheer. Mathieu van der Poel is de regerend Nederlands kampioen. Zijn rood-wit-blauwe tricot zal voorlopig niet te zien zijn, omdat hij onlangs ook de Europese titel pakte.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
17 november 2017 23:28
Leuk idee die carrousel in theorie. In praktijk lijkt het vrij onoverzichtelijk
18 november 2017 11:58
Een carrousel lijkt mij voornamelijk ideaal voor kleine organisaties met weinig camera's... Minuut of 2 aan beelden iedere ronde vanuit 1 shot.
18 november 2017 14:45
Carroussel met recht een kermisveldkoers. Veel reuring op een kleine oppervlakte. Niet geprobeerd is altijd mis. Goed bezig die Camiel.
19 november 2017 22:22
Hopelijk wordt er flink aan het parkoers gesneuveld want het huidige parkoers is saai en te weinig selectief voor een NK. Overigens wel terecht gegeven aan een Brabantse organisatie. Brabant heeft het meeste talent in huis, op vele gebieden en ook in het veldrijden !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.