Zilver voor de Nederlandse vrouwen op de teamsprint
Laurine van Riessen - foto: Sirotti (archiefbeeld)
woensdag 28 februari 2018 om 21:08

Zilver voor de Nederlandse vrouwen op de teamsprint

De Nederlandse vrouwen hebben tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn de zilveren medaille gepakt op de teamsprint. In de finale was Duitsland vanavond te sterk. Het brons ging naar Rusland.

Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx openden de finale teamsprint sneller dan Miriam Welte en Kristina Vogel. Vogel reed echter een ijzersterke slotronde, waar de Nederlandse vrouwen geen antwoord op hadden.

Eerder op de avond waren Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw de eerste Nederlandse renners op de piste van Omnisport Apeldoorn. In de kwalificatie van deze discipline liet het duo zich niet afleiden door een valse start en plaatste zich tegen Italië als vierde voor de eerste ronde. De Duitse vrouwen toonden zich de snelste in de kwalificatie. In de tweede ronde wachtte het Nederlandse team Mexico.

Daarin werden Van Riessen en Van de Wouw vervangen door Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx. Lamberink zette als startster meteen de snelste tijd neer voordat ze werd afgelost door Braspennincx. Die stelde niet teleur en zette de klok stil op 32,9 seconden. Dat bleek voldoende om de finale te mogen rijden.

Uitslag WK Baanwielrennen – Teamsprint Vrouwen
flag-nr1 flag-de Duitsland
flag-nr2 flag-nl Nederland
flag-nr3 flag-ru Rusland

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2018 21:25
Erg knap de finale gehaald... verliezen van de oppermachtige Duitsers is geen schande. Vooraf hadden ze hier zeer waarschijnlijk voor getekend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.