Zorgen rond zieke Gilbert in aanloop naar Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 12:50

Zorgen rond zieke Gilbert in aanloop naar Ronde van Vlaanderen

Update Voor Philippe Gilbert kwam er een vroegtijdig einde aan Dwars door Vlaanderen na ruim drie uur koers. De 36-jarige renner bleek ziek en moest opgeven. Geen ideale aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, die hij twee jaar geleden nog wist te winnen.

Gilbert had aan de vooravond van Dwars door Vlaanderen maagproblemen, maar besloot desondanks aan het vertrek te verschijnen en het aan te kijken hoe het zou gaan. Gedurende de koers begon hij zich echter steeds zieker te voelen, waardoor hij op veertig kilometer van het einde in de remmen moest knijpen.

“Phil is ziek. Gisteravond had hij een opgeblazen maag, vanochtend is hij opgestaan met een koortsblaas”, lichtte ploegbaas Patrick Lefevere toe aan Sporza. “Een paar dagen voor de Ronde is dat niet ideaal, maar we moeten ook niet panikeren.”

Topvorm
Volgens Lefevere is Gilberts ziekte mogelijk een teken van topvorm. “Ja, dat is altijd het randje hè. Hij is natuurlijk wel ongerust. Het is pas woensdag, gelukkig nog geen zaterdag. We zien wel wat er morgen en overmorgen gebeurt.”

Update 4 april 12.50: Via social media laat Philippe Gilbert weten dat deelname aan de Ronde niet in gevaar komt. “Ik moest met maagproblemen opgeven in Dwars door Vlaanderen, maar het is allemaal niet heel ernstig”, verzekert de Waal van Deceuninck-Quick Step. “Ik wilde niets riskeren voor de komende zondagen. Ik focus me nu volledig op de Ronde van Vlaanderen!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.