Volg hier de vijfde rit in de Tour of California 2019

donderdag 16 mei 2019 om 18:45
Volg hier de vijfde rit in de Tour of California 2019

Er zullen nog heel wat vragen zijn binnen het peloton over de merkwaardige beslissing van de jury van gisteren. Maar hoe het ook mag zijn, Tejay van Garderen start vandaag gewoon in de gele trui, ondanks dat hij in de vierde rit 50 seconden verloor. En op dag vijf is het alles behalve vlak. Volg hier het verloop op WielerFlits.


Op de vijfde dag van de Tour of California wordt weer flink geklommen, met vijf beklimmingen op het programma. Start en finish liggen in badplaatsen Pismo Beach en Ventura. Het peloton wordt geleid door de provincie van Santa Barbara, ook wel de Amerikaanse Riviera genoemd.

De zwaarste klim is de San Marcos Pass (6,1 km aan 6,8%) halverwege de rit. Daarna liggen in de laatste vijftig kilometer nog twee colletjes van de tweede en derde categorie. Daarmee is de etappe nog niet gedaan, want vlak voor de meet ligt nog een venijnig klimmetje van 900 meter aan 9%. Valt hier de beslissing, of komt alles terug in de bochtige finale van Ventura?

De etappe start om 19.00 uur Nederlands-Belgische tijd en finisht even na half één in de nacht. Vanaf 23.00 uur zendt Eurosport 1 de koers live uit.

Links
Voorbeschouwing: Tour of California

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.