Etappe 10: Elche > Alicante

Datum: 30 augustus 2022
Startplaats:
Elche
Finishplaats:
Alicante
Afstand: 30.9 kilometer
Starttijd: 14:40
Finishtijd (verwacht): 17:30

Nadat de Vuelta-renners enigszins bijgekomen zijn van al het klimgeweld in de eerste week, mogen zij zich klaarmaken voor een vrijwel compleet vlakke tijdrit. De specialisten krijgen voor de eerste, maar ook laatste keer de kans om zich individueel te laten zien in de race tegen de klok. Vanuit Elche zullen de tijdrijders vertrekken om 31,5 kilometer af te zien richting Alicante.

 

De start ligt naast de Universiteit in Elche, die vernoemd is naar de Spaanse dichter Miguel Hérnandez. Het parcours is eigenlijk alleen in het eerste deel technisch te noemen, want al snel zal het aan een lang stuk rechtdoor lopen. Zodra de rotonde bij het Estadio Manuel Martínez Valero, de thuishaven van Elche CF, voorbij is gegaan, zal er een lang stuk richting het vliegveld van Alicante volgen.

 

Eenmaal langs het vliegveld gereden komen de hardrijders al snel aan de Balearische kust, waar de wind nog wel eens een erg belangrijke rol kan gaan spelen. In totaal zal er ongeveer tien kilometer langs de kust worden gefietst, waarbij de renners de haven en het strand van Alicante zullen passeren. Na 16 kilometer zal er een tussenmeting zijn.

 

In de laatste kilometers vormt de omgeving van het Kasteel van Santa Barbara het decor. Hier zullen de Vuelta-renners omheen fietsen, om zich vervolgens weer richting het centrum van de stad te trekken. Na een niet technische finale zullen zij aankomen in het hartje van Alicante, waar ook de eindstreep zal liggen.Bekijk overzicht van Vuelta a España - 2022