Andrew Talansky kiest voor triatlon
vrijdag 6 oktober 2017 om 16:19

Andrew Talansky kiest voor triatlon

Andrew Talansky wordt triatleet. De Amerikaan, die begin augustus abrupt zijn wielercarrière beëindigde, heeft deelname aan de Ironman van Hawaï als doel gesteld.

“Na een korte rustperiode ben ik nu klaar om het volgende hoofdstuk in mijn leven aan te kondigen. Ik ben officieel pensionado af en klaar om mijn volgende hoofdstuk aan te kondigen”, schrijft hij op Instagram. “Ik groeide op in Florida, waar ik veel zwom en veel aan hardlopen deed. Ziet u waar dit heengaat? Triatlon!” Dankzij de steun van een aantal partners kan Talansky de sport professioneel beoefenen.

Talansky werd in 2011 prof bij het toenmalige Garmin-Cervélo. Zijn grootste wapenfeit is de eindoverwinning in het Critérium du Dauphiné in 2014. Vorig jaar werd hij nog vijfde in het eindklassement van de Vuelta. In de Ronde van Californië won hij dit jaar de bergetappe naar Mount Baldy.

After a short, restful break, I’m officially un-retired and ready to share my next chapter! Growing up in Florida I swam and ran cross country competitively before picking up cycling. See where this is headed? Triathlon, and what’s often considered the ultimate test of mind, body, and spirit: Ironman. Most often in life we are pulled towards the logical path, but I’ve always preferred to let my heart and intuition lead me. I’m fortunate to be able to follow my passion–that which inspires and motivates me–and take on the challenge of venturing into the unknown. As I enter the world of Triathlon and Ironman I’ll be supported by a great group of partners who share my values, excitement, and commitment to this new adventure. I am also looking forward to using this platform to further my work with charitable causes that I feel strongly about. With much to learn I’ll be in Hawaii checking out #IMKONA next week. Please say hi if you see me swimming, riding, running or out and about with my family and I hope you’ll follow along here to share in the journey. #ironmantri #roadtokona

Een bericht gedeeld door Andrew Talansky (@andrewtalansky) op

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2017 16:22
Zou me niks verbazen als die echt een topper hierop gaat worden. Want op de fiets kan die zoveel winnen. Alleen weet niet hoe gaat die hardloopt, maar dat zal ook wel heel degelijk zijn.
6 oktober 2017 16:33
Hij weet in ieder geval hoe het is om van de fiets af te komen
6 oktober 2017 16:39
Leuk ! Wens hem veel sterkte
6 oktober 2017 17:42
Zou Wout Van Aert een goede zwemmer zijn? Zou een geweldig scenario zijn: MVDP naar het mountainbike, Van Aert naar triatlon, en het cyclocross dat verweesd achterblijft...
Alvast heel benieuwd naar Talansky's avonturen.
6 oktober 2017 19:15
veel winnen op de fiets zal wel meevallen,de beste triathleten fietsen die 180 km ook in 4.10 -4.20 minuten die rijden ook ongeveer 43 km per uur na eerst een klein uur te hebben gezwommen... hier word je niet zomaar een topper in !
6 oktober 2017 19:59
Wat is triatlon?


Of missen we hier de H?
6 oktober 2017 20:05
Niks heerlijker dan in je uppie een meer over zwemmen, alle succes Andrew en belachelijk dat triatleten hun hand op moeten houden, bikkels, zou goeie training voor Mathieu zijn om nog wat aan te scherpen.
6 oktober 2017 20:06
@ winningmood
In nederlands zonder H, in engels met H.
6 oktober 2017 20:24
Voor zo ver ik het weet wordt het verschil in deze sport op 88% op het rennen. Als ze nou echt de afstanden zo weten samen te stellen dat alle onderdelen een even groot verschil kunnen maken ...
6 oktober 2017 20:50
@RV Mee eens. Ik zag laatst ook een wk geloof ik en daar mogen ze ook in elkaars wiel zitten bij fietsen, itt ironman. Dan krijg je dus een soort waaier peloton groepjes, nog Meer dan op het water. Gewoon alleen doen dus of op zn minst fietsen als eerst. Nu worden verschillen van zwemmen deels teniet gedaan bij wielrennen.
Tenzij je net de aansluiting met vorige groep mist bij begin fietsen en naar volgende groep waait. Dat is dan nog het enige aardige effect.
6 oktober 2017 21:07
Triatlon? Dat ken ik niet.
6 oktober 2017 21:31
@mw
Bij tegelijk starten op de fiets krijg je een peleton als ze mogen stayeren.
@rv
Zal altijd zo blijven, bij lopen heeft stayeren weinig nut, ieder voor zich en blijft natuurlijk het olympische onderdeel waar je de boel nog recht kan zetten.
Ultieme gevoel is dat het lijkt of je vijf kilo kwijt ben na afloop.
6 oktober 2017 21:36
@Hoebele
Bedankt, je hebt helemaal gelijk.
6 oktober 2017 23:11
Als je twijfelt over spelling, kijk dan op woordenlijst.org
http://woordenlijst.org/#/?q=triatlon

Jalabert heeft ook triatlons afgewerkt. Op het WK Iron Man in 2007 kwam hij 1144e uit het water. Op zijn fiets haalde hij zo maar eventjes meer dan 1000 concurrenten in! Ook in het lopen pakte hij nog 30 plaatjes. In de eindstand werd hij 76e.
7 oktober 2017 09:24
Mooie stap voor hem.
Bij de triatlon heb je zeker veel aan een fiets-achtergrond, het gaat erom dat je "fris" van de fiets af komt zodat je de marathon nog goed kan lopen. Ben benieuwd hoe hem dat afgaat. In de triatlon zijn er een aantal "uber-bikers", die in de marathon vervolgens soms >30 minuten verliezen...
7 oktober 2017 14:57
@thrthi
Grootste aanpassing na het fietsen is dat de benen vast lijken te zitten maar ook daar wen je aan, laatste km's op de fiets best met een licht soepel verzet. Zou zeker iets voor Mathieu zijn om er naast te doen voor de gein.
7 oktober 2017 15:00
@ schipperaar:
inderdaad, want Mathieu heeft wel wat met c-sporten. :p
7 oktober 2017 15:15
@8.6
Weinig koereurs die kunnen tippen aan de atletische gestalten van triatleten, een tour de france winnaar kwam niet voor in de top tien, c-sport acht uur lang individueel aan minimaal 6500 calorieen, alsof het korfbal is.
7 oktober 2017 17:42
@ schippie:
ja, maar komt niet op de TV en geen exposure. dat bedoel ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.