Andrew Talansky breekt duim tijdens trainingsrit
Foto: Sirotti
dinsdag 3 januari 2017 om 09:07

Andrew Talansky breekt duim tijdens trainingsrit

Andrew Talansky heeft tijdens een trainingsrit op kerstavond zijn duim gebroken. Dat schrijft Velonews. De Amerikaan van Cannondale-Drapac verloor de controle over zijn fiets toen hij over een stuk zwart ijs reed en kwam zo ten val.

“Dit gaat mijn doelen dit seizoen niet veranderen”, verzekert Talansky. “Ik ben al geopereerd. Over tien dagen komen de hechtingen eruit en dan kan ik weer gaan trainen, als de pijn meevalt.”

De 28-jarige renner eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Ronde van Spanje. Dit jaar mikt hij op de Tour de France. Een ander belangrijk doel is de Ronde van Californië. Talansky wil deze wedstrijd graag op zijn naam schrijven.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2017 10:07
Vervelend, hopelijk loopt hij niet te veel achterstand op. Zou toch zonde zijn als zijn voorjaar voor de tweede keer op rij in het water zal vallen.
3 januari 2017 11:38
Licht het aan mij of heeft deze Talansky bijna altijd wel wat? Echte pechvogel wat dat betreft!
4 januari 2017 09:25
Als het deelnemersveld in California niet sterk verbetert moet hij deze koers met een beetje vorm vrij makkelijk kunnen winnen. Er is inderdaad wel vaak wat met hem, alhoewel hij niet onder doet voor zijn landgenoten van Garderen en Phinney ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.