Andrew Talansky zet punt achter carrière

dinsdag 5 september 2017 om 19:10
Andrew Talansky zet punt achter carrière

Andrew Talansky stopt met wielrennen. De 28-jarige Amerikaan van Cannondale-Drapac maakte dat vandaag bekend op Instagram.

Talansky geeft geen reden voor zijn opvallende beslissing. “Ik zal de kameraadschap tussen de ploeggenoten missen, maar bovenal mis ik straks mijn fans”, klinkt het. “Hoewel mijn carrière als beroepsrenner erop zit, is dit ook de start van het volgen van mijn passie. Ik kijk ernaar uit om hier binnenkort meer over te delen. Tot dan wil ik iedereen uit naam van mijzelf en mijn familie bedanken voor zeven fantastische jaren.”

Talansky werd in 2011 prof bij het toenmalige Garmin-Cervélo. Zijn grootste wapenfeit is de eindoverwinning in het Critérium du Dauphiné in 2014. Vorig jaar werd hij nog vijfde in het eindklassement van de Vuelta. In de Ronde van Californië won hij dit jaar de bergetappe naar Mount Baldy.

After a great deal of thought and consideration, it is time to bring down the curtain on my career as a professional cyclist. It has been a truly incredible ride. I’ll miss my teammates and the camaraderie on and off the bike, but most of all I’m going to miss the fans. Few sports put its fans closer to the action, which is a large part of what makes pro cycling so special. Your support and encouragement, on good days and bad, has meant more to me than I can express. I’ve lived out a dream and I have Slipstream Sports and you, the fans, to thank for that. While this is the end of the road for my pro cycling career, it’s also a new beginning to follow my passion, and I look forward to sharing more soon. Until then, on behalf of myself and my family, thanks for seven great years.

Een bericht gedeeld door Andrew Talansky (@andrewtalansky) op

Dit artikel delen:

41 Reacties

El Matador 5 september 2017 om 19:12

Wow, dit vind ik verrassend zeg! Heeft zijn grote belofte uiteraard nooit helemaal ingelost, maar is toch een bovengemiddeld goed renner.

TykkeThor 5 september 2017 om 19:14

De eeuwige belofte. Niet iedereen is gemaakt voor de koers, hoeveel talent er ook in zit. Toch verrassend want in Californië leek hij nog op topniveau.

Christian 5 september 2017 om 19:15

Dit is wel heel verrassend zeg, z’n Tour was niet erg indrukwekkend maar won nog wel op Mount Baldy in Californië dit jaar, zo slecht ging het niet. Geeft hier ook niet echt een verklaring.
Er is nog niet eens duidelijkheid over z’n ploeg, en ook al houdt die op te bestaan vindt hij echt wel een plekje.

Voorgeborchte 5 september 2017 om 19:17

Damn, wat jammer, heb altijd het gevoel gehad dat zijn moment nog moest komen…

jvh93 5 september 2017 om 19:17

jong om te stoppen, en nog heel sterk in californie. opvallende beslissing van een renner waar het er eigenlijk nooit echt uitgekomen lijkt te zijn

the student 5 september 2017 om 19:18

Tjonge. Inderdaad niet de top ronderenner geworden zoals ooit verwacht. Maar dit jaar was Califonie (derde en ritzege) zo slecht nog niet. En vorig jaar dacht ik dat hij het juist weer een beetje teruggevonden had met zijn 5e plaats in de vuelta en derde in utah. Al met al toch een heel aardig palmares. Wel heel inconsistente renner, maar voldoende goede uitschieters voor leuke resultaten.

bart12 5 september 2017 om 19:18

Hij geeft aan zn grote passie te gaan uitvoeren, dus dat zal ongetwijfeld de reden zijn. Ben wel benieuwd waar die het over heeft

Lalsacien 5 september 2017 om 19:18

Werd winnaar van een prachtig Criterium du Dauphiné! De laatste etappe zette alles op z’n kop. Mooiste wielrenwedstrijd ooit voor mij als kijker geweest.

Polleke 5 september 2017 om 19:19

Opmerkelijk… maar wel eerlijk met zichzelf, hij had het ook nog een paar jaar kunnen doortrekken, sterke beslissing….

Wielerfan1987 5 september 2017 om 19:20

Was hij niet altijd heel erg wisselvallig vanwege een fysiek iets?

Ik meen me te herinneren hem te zien strijden als een leeuw en huilend afstappen in de Tour nadat hij ver door de ondergrens van zijn niveau zakte.

Jammer wel, ik vond het wel altijd een leuke renner.
Hij ging er altijd 100% voor en wat ik zeg, ik ken hem voornamelijk vechtend als een leeuw, strijdend voor elke seconde en elke ereplaats

Slurpie Blauw 5 september 2017 om 19:27

Inweze op je toppunt op die leeftijd, merkwaardig inderdaad.

klassementsrenner 5 september 2017 om 19:32

Sinds hij door een val in de tour op het asfalt stuiterde is hij nooit echt meer top geworden. Toen was dat moment dat hij huilend op de vangrail en zijn ploeg op kop reed. Het jaar dat hij de Dauphine won.

Abdoe 5 september 2017 om 19:32

Is die pas 28? Lijkt al veel langer mee te gaan. Zo’n renner waarbij je net iets te vaak het gevoel hebt dat er meer in had gezeten. Dat hij iets anders dan de koers bedoelt met zijn passie, is ook wel een hint in die richting :)

Kelder is de Man 5 september 2017 om 19:33

Dat zal een grote passie zijn, als je waarschijnlijk nog jaren een behoorlijke boterham kan verdienen. Heel benieuwd.

IlPirata 5 september 2017 om 19:43

Eigenlijk altijd een groot talent gebleven. Mooie resultaten behaald, maar toen hij net opkwam dachten velen dat het een hele grote ronderenner zou gaan worden (podiumklant).
Veel succes in je verdere loopbaan, mister Talansky.

wielerfan95 5 september 2017 om 19:44

Volgens mij meende ik ooit op een Amerikaanse site gelezen te hebben, dat zijn grote hobby koken was. En dat hij graag na zijn carrière als kok actief zou willen zijn. Wellicht dat hij iets in die richting gaat doen? Wel zonde, want talent heeft hij, het kwam er alleen niet vaak genoeg uit.

Lopopodium 5 september 2017 om 19:50

Zal hij zich financieel onafhankelijk gefietst hebben, of heeft zijn carrière daarvoor te kort geduurd danwel zijn carrière niet indrukwekkend genoeg voor zijn geweest een boven (wielren)modaal salaris te krijgen? Andere dingen kan je bij wijze van spreken de rest van je leven nog wel, maar op hoog niveau sporten was hem nog maar een paar jaar gegeven. Toch zonde die kans nu al te laten schieten, inclusief waarschijnlijk een beter salaris dan je als gewone sterveling zou kunnen krijgen.

Romāns Vainšteins 5 september 2017 om 19:56

Volgens mij heeft hij het clean geprobeerd en is het onderhand gaan dagen dat het toch niet kan zo.

mollemarijden 5 september 2017 om 20:00

Waarschijnlijk niet meer gemotiveerd en kan financieel ergens heel goed aan de slag gaan neem ik aan. Maar ja we weten het niet, allemaal speculaties, maar 1 ding is zeker dit is heel jammer.

Slurpie Blauw 5 september 2017 om 20:04

@RV
Zei men over Andy Schleck ook, de prestaties van Froome zijn ook heel verdacht.

Men kan zo bezig blijven.

TeamNL 5 september 2017 om 20:23

Hij zet voor nu een punt achter zijn carrière, maar ik zie hem nog wel terug keren in het peloton.

Had nooit zo lang bij de Cannondale/Garmin moeten blijven. Zou een mega aanwinst zijn voor Sunweb.

tendam 5 september 2017 om 21:52

@romans vainsteins
Hij was vorig jaar nog 5e in de Vuelta (om maar wat te noemen). Lijkt me dan, volgens jouw theorie, het bewijs dat het juist wel clean kan.

Vreemd besluit, maar hij begon als een erg gedreven mannetje en volgens mij is dat ’n beetje weg. Ik ben benieuwd wat die grote passie dan is.

maarteno 5 september 2017 om 21:54

In ieder geval geen twijfel meer in de tour poultjes met deze renner!

ti-raleigh 5 september 2017 om 22:42

Volgend jaar belt ie met Olivier en in 2019 rijdt hij voor TLJ ;-)

GroteSmurf 5 september 2017 om 22:44

Heel jammer voor “het wielrennen”, wens hem veel geluk met zijn “passie”.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.