Ackermann klopt Jakobsen en Groenewegen in Tour of Guangxi
foto: Sirotti
woensdag 17 oktober 2018 om 09:22

Ackermann klopt Jakobsen en Groenewegen in Tour of Guangxi

Pascal Ackermann heeft als eerste de finish in Qinzhou gepasseerd. De Duitser van BORA-hansgrohe verschalkte in de tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi de Nederlanders Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen in de massasprint. Laatstgenoemde houdt de leiderstrui om de schouders.

Doordat de 124 gestarte renners direct na het vertrek de wind op de kop kregen, werd het lastig om te ontsnappen. Julien Duval en Natnael Berhane hielden het zes kilometer vol. De tweede aanval was wel succesvol. Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Ales Dowsett (Katusha-Alpecin), Yousif Mirza (UAE Emirates), Andrei Grivko (Astana) en Feng Chung Kai (Bahrain Merida) kregen al snel een minuut. Het maximale verschil liep in de regenachtige Chinese straten op tot 2:15.

Cavagna bleef in de laatste tien kilometers alleen over en kreeg daarvoor de prijs van meest strijdlustige renner van de dag. Op vier kilometer van de meet werd ook de Fransman gegrepen.

De treintjes gingen zij aan zij op voor de laatste kilometer. Gisteren was Groenewegen nog de rapste man in China. De sprinter van LottoNL-Jumbo kwam nu niet verder dan plek drie. Fabio Jakobsen staat een plaatsje hoger in vergelijking met de etappe van dinsdag. Lawrence Naesen (Lotto Soudal) verraste met een vierde plaats.

Morgen wacht de renners een iets kortere rit. In de vlakke straten van Nanning worden vier rondjes over een lokaal parcours afgewerkt, een totaal van 127 kilometer. Een nieuwe sprint ligt in de lijn der verwachting.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2018 09:32
Gaat volgend jaar druk zijn bij Bora voor de kansen. Drie topsprinters met Sagan, Ackermann en Bennett. Vier goede mannen voor de klassementen (Zeker voor rondes van een week) met Majka, Formolo, Buchmann en Konrad. En dan ook nog mannen als Drucker, Postlberger, Kennaugh, Muhlberger, Grossschartner & McCarthy die links en rechts wel een kansje verdienen.
    17 oktober 2018 09:36
    Vijf zelfs voor klassement, met Schachmann erbij
    17 oktober 2018 09:41
    Inderdaad Schachmann ook nog, al zie ik die meer voor de heuvelklassiekers en de Binckbank tour e.d. dan voor de echte bergen, daar heeft hij nog maar weinig bewezen.

    Toch zie ik deze ploeg volgend jaar wel een Quick-step achtig seizoen beleven op deze manier. Ze hebben echt een waanzinnige selectie.
    17 oktober 2018 09:46
    Ze stralen ook allemaal uit dat ze voor elkaar willen werken. Het is gewoon echt één team, vergelijkbaar met Quickstep.
    17 oktober 2018 10:19
    @KimJungPoels: Ik zie Schachmann (op termijn) nog wel het hoogste eindigen in de grote ronde van die vijf.
17 oktober 2018 10:08
@KimJungPoels
idd! Wil nog zien hoelang ze in harmonie samenleven. Nogal veel van hetzelfde niveau dat net tegen de top aanschurkt.

OT: Jakobsen hier tussen 2 van de rapste mannen van het jaar. Junior Naesen rijdt ook nog eens een uitslag. Duidt wel op een verschil in relatieve vorm zo laat op het seizoen.
    17 oktober 2018 10:24
    Jakobsen doet qua snelheid ook helemaal niet zoveel onder voor dat duo lijkt me. Klopte Ackermann al in de Scheldeprijs en een Groenewegen in de BinckBank. Jammer dat ie daar ziek werd, anders had ie zomaar de hele week sprints kunnen domineren in Nederland en België. Omdat hij daar ook over een goede leadout beschikte. Deze week heeft Jakobsen eigenlijk vrij minimale steun. Zegt ook genoeg dat Cavagna in de vlucht zat.
    17 oktober 2018 10:30
    @Chefspijker naar mijn idee komt Jakobsen normaliter niet in de buurt bij Groenewegen qua snelheid (Ackermann miss wel). In de BB was Groenewegen natuurlijk niet in topvorm...
    Overigens is Jokobsen naar mijn idee ook niet per se alleen een pure sprinter, maar veel allrounder. Iemand die het na een lastige koers kan afmaken, meer dan Groenewegen.
17 oktober 2018 10:45
Porte DNF en eenkhoorn op een minuut als laatste over de streep.
17 oktober 2018 10:55
Regen had weerslag op benen Groenewegen zegtie. Eenkhoorn laatste om te sparen of is 'ie leeg?
    17 oktober 2018 11:04
    Eenkhoorn zal op kop hebben gereden?
    17 oktober 2018 11:14
    Oh ja, logisch
17 oktober 2018 11:05
De nieuwe Duitse topsprinter. Kunnen mooie duels met Groenewegen worden in de toekomst.
17 oktober 2018 12:18
@awestie inderdaad zat ik mij net af te vragen of Groenewegen meer weerstand ondervindt bij sprinten in de regen, of zat hij vandaag gewoon slechter gepositioneerd.
Door zijn leiderstrui is zijn ploeg genoodzaakt het vuile werk op te knappen, waardoor er op het laatst normaal gesproken tekort geschoten wordt.
Quickstep doet het slim door iemand in de vlucht mee te sturen, al winnen ze vandaag dan ook net niet, maar ze hebben minder hoeven te werken.
17 oktober 2018 18:46
Bora als team het meeste vooruitgang geboekt van alle ploegen. Zelfs 4e in WT ranking. Beetje zoals Sunweb vorig jaar.

Toch een tegenvaller dat Groenewegen niet wint.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.