Van der Poel rijdt in 2020 Parijs-Roubaix, maar geen Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2019 om 09:31

Van der Poel rijdt in 2020 Parijs-Roubaix, maar geen Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel zal volgend jaar niet deelnemen aan de Amstel Gold Race. Dat heeft de Nederlander laten weten aan Het Laatste Nieuws. Wel zal de alleskunner van Corendon-Circus zijn debuut maken in Parijs-Roubaix.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel zet volgend jaar alles op het mountainbiken. De 24-jarige renner wil in juni eerst wereldkampioen worden in het Duitse Albstadt, om op maandag 27 juli een gooi te doen naar Olympisch goud in Tokio. Desalniettemin zal de Nederlander een volledig Vlaams voorjaar rijden.

Van der Poel zal volgend jaar opnieuw zijn opwachting maken in Gent-Wevelgem, gevolgd door optredens in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dit seizoen besloot Van der Poel om Parijs-Roubaix over te staan, maar volgend jaar zal hij zijn debuut maken in de Hel van het Noorden.

En zo krijgt ASO-directeur Christian Prudhomme – die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Helleklassieker – gelijk. “We verwachten dat Van der Poel volgend jaar meedoet aan Parijs-Roubaix”, zo liet de Fransman weten. Dit betekent echter dat hij de Amstel Gold Race laat schieten. Wel zal het toptalent zijn titel verdedigen in de Brabantse Pijl.

foto: Cor Vos

Wel of geen NK in Ede?
Maar eerst hoopt Van der Poel komende zondag te schitteren in zijn eerste Amstel Gold Race. Daarna zal de Nederlander zijn koersfiets inruilen voor de mountainbike. Betekent dit dat hij zijn Nederlandse wegtitel niet zal verdedigen? “Het is bovendien niet echt een rondje dat uitnodigt”, vertelt hij aan De Volkskrant.

De nationale titelstrijd zal worden verreden op zondag 30 juni. Na de start in Ede gaat het parcours via Bennekom en Wageningen weer terug naar Ede. De finish is aan de Arnhemseweg.

Voorlopig programma Mathieu van der Poel in 2020
flag-be Gent-Wevelgem
flag-be Dwars door Vlaanderen
flag-be Ronde van Vlaanderen
flag-fr Parijs-Roubaix
flag-be Brabantse Pijl

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.