Ewan doorbreekt hegemonie Jumbo-Visma in ZLM Tour, eindzege Teunissen
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2019 om 16:44

Ewan doorbreekt hegemonie Jumbo-Visma in ZLM Tour, eindzege Teunissen

Caleb Ewan heeft op de slotdag van de ZLM Tour de hegemonie van Jumbo-Visma doorbroken. Na ritzeges van Jos van Emden, Dylan Groenewegen en Amund Grøndahl Jansen trok ditmaal de Australiër van Lotto Soudal aan het langste eind. Wel stelde Mike Teunissen de eindzege veilig.

Vandaag zou de ZLM Tour in een definitieve plooi vallen met een etappe over 170 kilometer van Eindhoven naar Tilburg. Drie renners vertrokken al vroeg uit het peloton. Cees Bol, Marco Doets en Elmar Reinders sloegen de handen ineen en hun voorsprong liep meteen snel op. Deze drie renners werkten goed samen, maar het peloton wilde ze niet te veel voorsprong geven. Voor de rappe mannen was dit immers nog een mooie kans om de degens te kruisen.

Bij het opdraaien van de afsluitende lokale ronden door Tilburg kreeg het peloton de kopgroep in het vizier. Reinders en ook Jelle Wallays reden nog even vooruit, maar een massasprint zou de beslissing brengen in de wedstrijd. Caleb Ewan wachtte geduldig zijn kans af in het wiel van Dylan Groenewegen. De Australiër was al een keer derde en tweede en was ditmaal oppermachtig in de sprint. Groenewegen was geklopt en ook Max Walscheid ging de Nederlander nog voorbij.

De leiderstrui van Mike Teunissen kwam niet meer in gevaar en mocht zo zijn naam bijschrijven op de erelijst. Daarop volgt hij José Gonçalves op, die tijdens de vorige editie twee jaar geleden de beste was.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.