De Jongh krijgt meer leiderschap bij Tinkoff-Saxo
vrijdag 3 april 2015 om 10:31

De Jongh krijgt meer leiderschap bij Tinkoff-Saxo

Er komt geen opvolger voor Bjarne Riis bij Tinkoff-Saxo. In plaats daarvan krijgt Steven de Jongh nu de meest vooraanstaande positie in een groep van ploegleiders en zal hij zich richten op de langetermijnplanning en het koersprogramma van het team.

De nieuwe structuur binnen de ploeg zou volgens Stefano Feltrin, CEO van de ploeg, de wensen van eigenaar Oleg Tinkov tegemoet komen. “Als we vooraan willen blijven staan, moeten we onszelf verbeteren”, liet hij weten. “Daarom hanteren we vanaf nu een structuur waarbij de positie van ploegbaas niet bestaat. Zoals Oleg Tinkov al zei, is dat de oude manier van denken en is dat niet langer gerechtvaardigd.”

“We hebben een sterke groep renners, die geleid worden door een uitstekende staf van ploegleiders. Steven heeft zich al volop bewezen en we denken dat hij de juiste persoon is om die staf te leiden, terwijl hij zijn dagelijkse bezigheden voortzet. Ik zal zelf ook een actievere rol op me nemen en samen met Steven de taken van Bjarne Riis overnemen.”

Steven de Jongh zelf is blij met zijn promotie: “Ik vind het geweldig dat ik nu aangesteld word als hoofd van een groep extreem competente ploegleiders”, zei hij. “Ik ben me bewust van mijn verantwoordijkheden, maar tegelijk wil ik de lat voor de ploeg ook hoger leggen. Het heeft geen zin om nu hals over kop aan de slag te gaan. We blijven bij ons programma en zullen uitgebreid onze sterke en zwakke punten analyseren. Wat werkt behouden we, wat niet werkt gaan we verbeteren.”

“Onze grote doelen voor dit seizoen zijn de Giro/Tour-dubbel van Alberto Contador en de klassiekers voor Peter Sagan. Alberto’s voorbereiding op dit veeleisende doel verloopt volledig volgens plan. Vorig jaar was ik al verantwoordelijk voor Alberto en dat blijft dit seizoen zo. Peter Sagan heeft twee grote koersen in het vooruitzicht, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, en we richten ons op het verbeteren van zijn prestaties, na zijn moeilijke tweede seizoenshelft van vorig jaar.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 10:57
De een zijn dood....

Iets minder blij had hij wel mogen reageren. Riis gaf hem immers de kans nadat SKY van hem afwilde..
3 april 2015 11:10
Ik hoor hem niet respectloos over Riis praten. Daarnaast zal het ook raar zijn mocht hij over Riis praten wanneer het gaat over de nieuwe bezetting na het vertrek. Ik neem aan dat ze zo min mogelijk heisa willen, en dan is het verstandig om er tegen de media niet over te beginnen wanneer er niet naar gevraagd word.
3 april 2015 11:23
Mocht Sagan de komende twee zondagen buiten de top 10 eindigen dan zal Steven er wel weer uitliggen.
3 april 2015 11:51
Met een beetje geluk kan Oleg straks zijn naam zelfs foutloos schrijven.
3 april 2015 11:51
hij moet wel blij zijn, heeft geen keus, anders zal Tinkov daar al op reageren, motivatie probleem of zo
3 april 2015 13:18
Oleg geeft de NLers in zijn ploegleiding goed de kans, en dat mag ik wel. Kennelijk is er een click. Net zoals Sky Knaven op juiste waarde schat. Dat spreekt voor Oleg en ik geef hem daarom goede kans. Ik hoop dat Contador en Sagan deze ontwikkeling ook goed zullen blijken te vinden, met overwinningen.
3 april 2015 15:44
@arry
Waar zeg ik dat hij respectloos over Riis praat? Waar zeg ik dat hij over Riis moet praten in dit interview???

Iets minder happy de peppy reageren had een mooie geste naar Riis geweest. Daarvoor hoef je met geen woord over Bjarne te reppen, noch complimenten uit te delen.
3 april 2015 19:01
Ik hoor ze in Oman en Qatar al grommen na de quote van Steven de Jongh op nos.nl

Quote:
"We moeten bekijken of we in de toekomst bijvoorbeeld nog wel de Ronde van Qatar of Ronde van Oman moeten rijden. De fouten die gemaakt zijn, gaan vooral over de keuzes van wedstrijden die gereden zijn."

http://nos.nl/artikel/2028377-de-jongh-op-tijd-ingegrepen-bij-tinkoff-saxo.html

Van mij mogen ze weer naar de oude vertrouwde wielerkalender terug keren.
3 april 2015 19:28
@UrbanSteel
Ha, dat heeft De Jong dan mooi voor elkaar. Rijden ze goed, heeft hij voor de kentering gezorgd. Rijden ze slecht komt dat toch vooral door fouten in het verleden. Win-win situatie.

Net zoals voetbaltrainers die overnemen bij een ontslag en dan claimen dat ze een kern met een slappe conditie hebben geërfd van hun voorganger.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.