Mathieu van der Poel zit in de KNWU-selectie voor de Wereldbeker Hulst
foto: Cor Vos
maandag 21 november 2022 om 10:10

Mathieu van der Poel zit in de KNWU-selectie voor de Wereldbeker Hulst

Mathieu van der Poel zit in de Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Hulst van aankomende zondag. Dat maakt de KNWU bekend op haar site. Nederland vaardigt zowel veertien mannen als veertien vrouwen af.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar de rentree van Mathieu in het veld”, zegt bondscoach Gerben de Knegt.’Dat geldt zeker ook voor Mathieu zelf. Je hebt als veldrijder bij je eerste cross vaak even de tijd nodig om de technische vaardigheden weer op te pakken, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Mathieu snel weer die routine gaat krijgen. Je zag afgelopen weekend ook bij Tom Pidcock dat mannen van dit kaliber snel die aanpassing maken.”

“Het parcours in Hulst moet Mathieu zeker wel liggen, al moeten we wel afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar. Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dat is zeker iets waar Mathieu zich thuis voelt. Ik kijk wel uit naar zondag.”

Bij de vrouwen starten onder anderen Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse, die afgelopen zondag de Wereldbeker Overijse op haar naam schreef. ”Een mooie zege, die eraan zat te komen, gezien haar prestaties van de afgelopen weken. En Overijse is haar ook echt op het lijf geschreven. Bij de vrouwen moeten we helaas Annemarie Worst nog altijd missen door haar blessure, terwijl Marianne Vos nu even geen veldritten meer op de agenda heeft staan. Wel mogen we Yara Kastelijn terug begroeten in het veld”, sluit De Knegt af.

Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-nl Hulst – elitevrouwen (zondag 27 november) |
Lucinda Brand
Fem van Empel
Denise Betsema
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Shirin van Anrooij
Manon Bakker
Aniek van Alphen
Yara Kastelijn
Maud Kaptheijns
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf
Mirre Knaven

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-nl Hulst – elitemannen (zondag 27 november)
Lars van der Haar
Pim Ronhaar
Corne van Kessel
Mees Hendrikx
Ryan Kamp
Stan Godrie
Luke Verburg
Joris Nieuwenhuis
Mathieu van der Poel
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Bailey Groenendaal
Pete Uptegrove
Hugo Kars

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.