GF Alé La Merckx is dit jaar tevens EK Gran en Medio Fondo
foto: GF Alé La Merckx

GF Alé La Merckx is dit jaar tevens EK Gran en Medio Fondo

Fietstoerisme De GF Alé La Merckx rondom Verona heeft dit jaar niet alleen haar eigen klassement, maar geldt tevens als het EK Gran Fondo en Medio Fondo. Tijdens de Cyclosportief die op 11 juni wordt verreden, worden de welbekende witte trui met blauwe banen en sterren uitgereikt aan de beste amateurcoureurs.

De GF Alé La Merckx wordt gesponsord door kledingmerk en naamgever Alé, die met de Europese Wielerunie (UEC) een sponsorovereenkomst heeft getekend om voor alle Europese kampioenschappen de Europese kampioenstruien te leveren, waaronder dus het EK Gran Fondo en Medio Fondo. Bij inschrijving voor de Gran Fondo Alé La Merckx zit automatisch deelname aan het Europees kampioenschap.

Het parcours van de GF Alé La Merckx, vernoemd naar Eddy Merckx, start in het centrum van Verona, van waaruit het de deelnemers door de uitlopers van de Alpen voert. De Gran Fondo heeft een afstand van 129 kilometer en overbrugt een hoogteverschil van 2.600 meter, terwijl het parcours van de Medio Fondo uit 82 kilometer en 1.450 hoogtemeters bestaat. De finish van beide afstanden ligt op ‘Le Torricelle’, een 4,5 kilometer lange klim van ongeveer 5%.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.