Met deze nieuwigheid op zijn Cervélo S5 rijdt Matteo Jorgenson de Ronde van Vlaanderen
foto's: Visma | Lease a Bike
Ties Wijntjes
zaterdag 30 maart 2024 om 19:58

Met deze nieuwigheid op zijn Cervélo S5 rijdt Matteo Jorgenson de Ronde van Vlaanderen

Materiaalzone Met het wegvallen van Wout van Aert, heeft Visma | Lease a Bike het geweer van schouder moeten veranderen. Zo behoort Matteo Jorgenson opeens tot de topfavorieten om de Ronde van Vlaanderen te winnen. WielerFlits legt de Cervélo S5 van de Amerikaan onder de loep.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Al vrijwel het hele klassieke voorjaar werkt Jorgenson af op de Cervélo S5; het aerodynamische frame van de Canadese fietsproducent. Ook de Ronde van Vlaanderen zal hij daarop koersen, met een afmontage die eveneens nagenoeg gelijk is aan de rest van de voorjaarsklassiekers.

De fiets is afgemonteerd met de elektronische SRAM Red eTap AXS 12-speed groepset. Jorgenson kiest daarbij voor 54- en 41-tands kettingbladen aan de voorkant, terwijl hij achter gebruikt maakt van een 10-30 cassette. Een verhouding die de geel-zwarte ploeg voor het merendeel van de klassiekers gebruikt.

Opvallender is de wielset: er is namelijk gekozen voor nog ongelanceerde wielen van Reserve, waarop we eerder Jan Tratnik al Omloop het Nieuwsblad zagen winnen. Het gaat om een 42 millimeter diep voorwiel en een 49 millimeter diep achterwiel, die naar verluidt sneller zouden zijn met 30 millimeter brede banden dan hun vermoedelijke voorgangers (Reserve 42/44).

Niet geheel verrassend dus, koerst hij met 30 millimeter brede banden. De tubeless Vittoria Corsa Pro’s om precies te zijn. Deze zijn voorzien van tubeless melk en een tire insert van Vittoria, wat ervoor zorgt dat een coureur nog even door kan rijden als hij lek rijdt.

Dit zijn de specificaties van Matteo Jorgenson’s Cervélo S5

Frame: Cervélo S5
Wielen: Reserve 42/49
Banden: Vittoria Corsa Pro TLR 30mm
Groepset: SRAM Red eTap AXS
Kettingbladen: 54/41
Cassette: 10-30
Stuur: Cervélo HB14, 400mm breed
Stuurpen: Cervélo ST35, 130mm lang
Zadel: Fizik Antares 00
Zadelpen: Cervélo SP20
Pedalen: Wahoo Speedplay Aero
Bidonhouders: Tacx Ciro
Garminhouder: Close the Gap HideMyBell Raceday
Fietscomputer: Garmin Edge 840
Stuurlint: FSA Powertouch

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.