Dynamic ontwikkelt geheim wapen voor BORA-hansgrohe

vrijdag 1 juli 2022 om 12:30
Dynamic ontwikkelt geheim wapen voor BORA-hansgrohe

Het is inherent aan de wielersport dat renners en ploegen constant op zoek zijn naar datgene wat ze een klein beetje meer voordeel kan geven. Of het nu gaat om aerodynamica, het verminderen van gewicht of iets anders. De renners van BORA – hansgrohe rijden deze Tour met iets nieuws: een speciale spray die ervoor moet zorgen dat zij in de finale net dat kleine beetje minder weerstand hebben. Zie het als een finalebidon voor de drivetrain.

Het product, dat van producent Dynamic de naam Turbo Boost heeft meegekregen, is een spray lube die is bedoeld om maximale resultaten te behalen op de zwaarste dagen, zoals een rit met slechte weersomstandigheden of de beslissende momenten in een wedstrijd. Het smeermiddel wordt door een mechanieker vanuit de auto of door en teamgenoot al fietsend aangebracht op de ketting van de renner in de laatste 50-60 kilometer van de wedstrijd.

De Dynamic Turbo Boost is ontwikkeld op verzoek van de performance staff van BORA – hansgrohe en wordt daarom enkel door de Duitse formatie gebruikt. “Tijdens natte wedstrijden met veel regen maar ook in de etappes die er het meest toe doen, zullen de kettingen van de renners die meedoen voor de overwinning behandeld worden met Turbo Boost”, legt Gerd Kodanik – Head of Technical Developments bij BORA – hansgrohe uit.

Het product is ook echt maximaal voor 60 kilometer te gebruiken, maar tijdens die vaak belangrijke periode ervaren de renners een wattagevoordeel. Na de koers worden de kettingen dan weer volledig gereinigd en voorbereid voor de volgende etappe.

Vorig jaar maakte Dynamic al naam met de Speed Potion Wax, een smeermiddel dat specifiek ontworpen is voor renners die hoge wattages produceren en gebruikt wordt door Team Jumbo-Visma. Mede naar aanleiding daarvan besloten BORA-hansgrohe en Alpecin-Deceuninck over te stappen naar de innovatieve Zuid-Hollandse producent van smeermiddelen.

Verantwoording:
Dynamic Bike Care is mediapartner van WielerFlits en ondersteunt op deze manier ons platform. Dit artikel is in samenwerking met Dynamic Bike Care tot stand gekomen, maar is geschreven door een redacteur van WielerFlits

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.