Specialized lanceert goedkopere versies van Torch wielerschoenen
foto's: Specialized
dinsdag 13 februari 2024 om 18:00

Specialized lanceert goedkopere versies van Torch wielerschoenen

Materiaalzone Specialized heeft de Torch schoenfamilie uitgebreid met een tweetal nieuw paar schoenen: de Torch 2.0 en Torch 3.0. Dat gaat om goedkopere versies van het topmodel uit die serie: de S-Works Torch.

De Torch 2.0 en 3.0 kennen veel van dezelfde technieken als de S-Works Torch. Die overeenkomsten zitten vooral in de pasvorm van de schoen, die is ontwikkeld aan de hand van zogenaamde Body Geometry. Dat houdt in dat aan de hand van meer dan 100.000 voetscans de ideale leest (pasvorm) van de schoen is bepaald. Zo is voorvoet wat breder dan zijn voorgangers en zijn de zool en het voetbod zo ontworpen dat deze de kans op blessures vermindert.

Zowel de Torch 2.0 als Torch 3.0 zijn voorzien van een carbon zool, met rubberen uiteinden om lopen met de schoenen makkelijker te maken. Een naadloos bovenwerk moet zorgen voor optimale en comfortabele omsluiting van de voet. Het grootste verschil tussen beide modellen, is dat de Torch 2.0 twee BOA-draaiknoppen heeft, waar de Torch 3.0 slechts één BOA-draaiknop en daarnaast nog een klittenbandsluiting heeft.

De Torch 2.0 weegt 268 gram per schoen (maat 42) en is beschikbaar voor €200,- per paar. De Torch 3.0 weegt 288 gram per schoen (maat 42) en is beschikbaar voor €250,- per paar. Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van zowel de Torch 2.0 als de Torch 3.0

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.