vrijdag 23 juni 2023 om 10:43

20-jarige Alec Segaert pakt verrassend zilver op BK tijdrijden: “WK nu het volgende grote doel”

Video Alec Segaert werd donderdag verrassend tweede op het BK tijdrijden in Herzele. De jonge renner van Lotto Dstny bleef Rune Herregodts en Remco Evenepoel, die ten val kwam, voor in de uitslag. Alleen Wout van Aert was dus sneller dan Segaert. “Dit resultaat is meer dan gedroomd.”

“Dit had ik niet durven dromen als ik op voorhand de startlijst zag. Het is door omstandigheden dat ik zilver pak, daar ben ik me ook wel van bewust. Maar ik had op voorhand wel in gedachten dat een top-5 haalbaar moest zijn en dat het voor het podium misschien wel eens dicht bij elkaar kon liggen”, aldus Segaert na afloop voor de camera van WielerFlits. “Mits een goede dag, kon dat podium het grote doel worden.”

Een goede dag had de 20-jarige Segaert duidelijk. Hij bleef als enige binnen de minuut van winnaar Van Aert en hield andere sterke jonge renners achter zich. “Ik ben er vol voor gegaan. Dat het zo uitdraait, is fantastisch.” Segaert is overigens bezig aan een sterk seizoen, want onlangs won hij nog de openingstijdrit in de Giro Next Gen en reed hij even rond met de bijhorende roze trui. “Dat was een tof avontuur. Die tijdrit winnen was het grote doel van die ronde. De rest was allemaal bonus.”

WK tijdrijden in Glasgow 
“Ik weet uit het verleden dat ik sterk uit een ronde van een week kom, dat was nu hetzelfde”, gaf Segaert nog mee. De renner van Lotto Dstny zal zich nu toespitsen op het WK tijdrijden (U23) in Glasgow, dat in augustus op het menu staat. “Dat is het grote doel van het jaar. Ik ga er het hoogst haalbare uithalen.”

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.