Ion Izagirre na zege in Valencia: “Dit is een overwinning van de ploeg”
Het eindpodium: Valverde (2e), Izagirre (1e) en Bilbao (3e) - foto: Cor Vos
zondag 10 februari 2019 om 18:10

Ion Izagirre na zege in Valencia: “Dit is een overwinning van de ploeg”

De Ronde van Valencia werd vandaag afgesloten met een volledig Spaans podium. De door Dylan Groenewegen gewonnen slotrit veranderde niets meer aan het eindklassement, waardoor Astana twee renners terugzag op het eindpodium.

Izagirre (Astana): “Dit is een overwinning van de ploeg”
Ion Izagirre bezorgde in zijn eerste wedstrijd in de kleuren van Astana zijn nieuwe werkgever direct een succes. “Ik ben enorm blij met deze overwinning”, aldus Izagirre. “Maar dit is een overwinning van de ploeg, niet enkel van mijzelf. We hebben de hele wedstrijd als team erg goed gereden en ik heb de hele tijd een goede ondersteuning gehad. We hebben het maximale resultaat gehaald met mijn eindzege, een derde plek voor Pello en een overwinning in het ploegenklassement. Dit is fantastisch. Ik begon het seizoen met als doel om tenminste één wedstrijd te winnen en deze heb ik nu hier in Valencia al te pakken. Het is heel speciaal om hier in het Astana-shirt te winnen.” Izagirre vervolgt zijn seizoen over tien dagen in de Ruta del Sol.

Valverde (Movistar): “Tweede plaats is een goed resultaat”
Alejandro Valverde was vorig seizoen nog eindwinnaar, maar moet nu Izagirre voor zich dulden. “Dit jaar vertrekken we echter niet met lege handen. De tweede plek is met dit podium een goed resultaat”, stelt de wereldkampioen vast. “Het was een prachtige wedstrijd, met kleine verschillen en een geweldige winnaar in de persoon van Ion. Hij is een goede vriend van me. We zijn jaren ploeggenoot geweest bij Movistar en hij was een belangrijke steun voor mij vorig jaar tijdens het WK in Innsbruck. Net als ikzelf viel hij in 2017 tijdens de proloog in Düsseldorf. Het is goed voor de Spaanse wielersport dat we beiden teruggekomen zijn”, kijkt hij terug. “Al met al denk ik dat het een mooi gevecht is geweest. De slotklim van gisteren was voor niet geschikt om het verschil te maken. Ik wist eigenlijk al na de tijdrit dat het een onmogelijke opdracht zou gaan worden,” aldus Valverde, die vrijdag aan de start staat van ‘zijn’ Ronde van Murcia.

Bilbao (Astana): “Het seizoen had niet beter kunnen beginnen”
Met Pello Bilbao stond er in Valencia nog een tweede Astana-renner op het podium. “Het seizoen had niet beter kunnen beginnen”, reageert de nummer drie van het eindklassement. “Ik ben uiteraard blij met mijn resultaat en blij voor Ion dat hij gewonnen heeft. Deze derde plek bewijst dat ik goed gewerkt heb deze winter. Met de ploeg hebben we twee productieve trainingskampen gehad in december en januari. Nu zien we dat dit zich uitbetaalt. Na een sterke start, kijk ik vooruit naar de komende wedstrijden,” besluit de Bask. Bilbao rijdt deze maand nog drie koersen in Spanje. Vrijdag start hij in de Ronde van Murcia, waarna de Clásica de Almería (17-2) en de Ruta del Sol (20-2) op zijn programma staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.